fbpx

Kreative og kunstneriske fag

På Vrå Højskole gør vi ekstra meget ud af de kunstneriske fag!

På Vrå Højskole har vi fokus på de kreative fag. Du møder ekspert-undervisere, der brænder for deres fag og foredrag. Fotografer underviser i fotografi, musikere underviser i musik, keramikere i keramik og kunstnere i kunst.

Det betyder også at vi er klar til at guide dig, hvis du eks. vil arbejde på din portfolio, eller styre mod en optagelsesprøve på konservatoriet eller en kunstskole.

Den første uge på højskole er designet til at vi alle lærer hinanden og højskolen at kende. Derefter går vi i gang med hverdagen med undervisning på værkstederne. Der er selvfølgelig også mange andre ting der sker, som fester, ild i pejsen, samlinger med fællessang og ture ud af huset.

Vi går meget op i maden vi serverer, og du kan selv være med til at vælge menuen, der er noget for alle, også hvis du er veganer eller har allergier.

Du kommer højst sandsynligt til at bo på et af vores to-mandsværelser med eget bad og toilet. Efter aftale kan der være mulighed for enkeltværelse.

Der er selvfølgelig flest danske elever på skolen, men ca. en tredjedel er internationale. Vi er mest populære i Japan, Belgien og USA. Du får på den måde venner rundt om i verden, så er der altid nogle at besøge på længere rejser.

Langt de fleste elever er mellem 18 og 25, og man kan ikke blive for gammel til at tage på højskole. Man kan dog være for ung, minimum alderen er 17½ ved semestrets start.

Der er ingen krav til kundskaber når man starter, så man skal altså ikke have prøvet at lave keramik inden man vælger faget, eller kunne spille et instrument for at være med i musik.

Langt de fleste bliver på skolen i weekenden og planlægger egne aktiviteter og ture, eller måske en fest. Værkstederne er også åbne i weekenden, så du kan altid arbejde videre.  

I fritiden er der masser at tage sig til, som en tur til stranden eller fitnesscentret. Der er også masser af sofaer og mulighed for at se en film. 

Et halvt eller helt år på højskole

Vrå Højskole er helt sikkert for dig, der vil lære nyt, indgå i et fællesskab og få venner for livet.

Spændende fag, med fokus på de kunstneriske og kreative, men der er også mulighed for at bevæge sig og lære dansk og matematik.

Det er også for dig, der vil på et kort kursus, hvor du lærer nyt eller forbedrer det du kan i forvejen.

Vrå Højskole er samtidig et kulturelt forsamlingshus, hvor du hver anden uge kan komme til fællesspisning  og høre foredrag eller koncerter. 

 
 

Vi er her med andre ord for dig i alle mulige former – og vi har været her siden 1872, hvor skolen blev bygget.

Et højskoleophold i Vrå kan hjælpe dig med:

  • At komme ind på din drømmeuddannelse.

  • Klargøre dit portfolio til en fremtidig karriere.

  • At starte på en frisk.

  • Få afsøgt dine interesser, du kan prøve de mange forskellige fag.

 

Udfyld formularen, så kontakter vi dig og aftaler en rundvisning!Scroll to Top