Højskole Guide

Sådan går du på højskole...

En højskole er lidt som en almindelig skole – og så alligevel ikke: Du flytter ind på skolen, mens du går her. Du får ikke karakterer og går ikke til eksamener. Men der er mødepligt til al undervisning.
Mange bruger højskolen til:

• At kommel ind på en drømmeuddannelse og til at blive bedre til eksempelvis at male, sy, spille musik, skrive eller tage billeder
  • At repetere skolefag som matematik og dansk
  • At få et skift i livet, hvis man er kørt fast i hverdagen

På Vrå Højskole ser en højskoledag typisk sådan her ud:

• 7:45-8:15: Morgenmad
  • 8:15-9:00: Morgensamling i foredragssalen
  • 9:00-10.00: Formiddagsundervisning
  • 10:00-10:30: Pause
  • 10:30-12:00: Formiddagsundervisning fortsat
  • 12.00-12.30: Frokost
  • 13:00-15:30: Eftermiddagsundervisning
  • 15:30: Frivillige eftermiddagsaktiviteter
  • 18:00: Aftensmad
  • 19:30: Eventuelle aftensarrangementer
  • 20:30: Aftenskaffe
  • 22:00: Ro i bogrupperne

Højskoleordbog:

Bogruppe: Der hvor du bor – elevhusene med plads til op til 16 elever. Vi kalder bogrupperne for  Orion, Pegasus, Cassiopia,Phøniks,  Nord og Vest. Bogruppen er din ”familie”.

Bogruppelærer: Hver bogruppe har to lærere tilknyttet, som holder bogruppemøde sammen med jer en gang om ugen.

Fredagscafé: Foregår i dagligstuen hver fredag fra ca 14:30, hvor vi drikker vi kaffe og te sammen og hygger os.

Fællesspisninger og fællesarrangement: Foregår hver onsdag i ulige uger. Spisning for alle – også dem der ikke er højskoleelever. Efter spisning  er der typisk foredrag, koncert eller andet i foredragssalen eller kunstsalen.

Højskolefag: De fag, der udgør dit skema. Der er mange at vælge imellem og du skal som udgangspunkt have undervisning hver formiddag og hver eftermiddag.

Køkkenvagt: Elev-hjælp i køkkenet før og efter måltiderne: Morgen, middag og aften. Køkkenvagten går på skift imellem bogrupperne.

Morgensamling: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag er der morgensamling for ALLE klokken 8:15. Typisk i foredragssalen.

Temauge: En uge, hvor der er et fælles tema for hele skolen

Privacy Preference Center

Funktionelle

gdpr

Statestik

Vi fører statestik over hvordan vores brugere anvender hjemmesiden, så vi løbende kan forbedre den.

_ga, _gid, _gat, YSC, NID, PREF, GPS, IDE, VISITOR_INFO1_LIVE

Integration med Facebook

Så man eks. kan bruge Messenger knappen på hjemmesiden og chatte med os den vej.

fr, datr, locale, pl, sb, xs, fbmsg-sheet-open