fbpx

Højskoleophold

Find det du VIRKELIG brænder for på Vrå Højskole...

Når du vælger højskole, er det selvfølgelig vigtigt at du finder en skole der tilbyder de fag du er interesseret i. På Vrå Højskole har vi fokus på de kreative og kunstneriske fag. Et højskoleophold er mere end bare en samling af fag. Du kommer til at bo med en stor flok nye mennesker, både danske og internationale elever.

INTROUGEN
Den første uge på højskolen er planlagt så alle kommer godt i gang og vi lærer hinanden at kende. Der vil være introduktion til de forskellige fag, ryste-sammen aktiviteter og en stor fest. Vi propper ikke skemaet med alt for mange elementer, for det kan godt være lidt overvældende at starte et nyt sted.

BOGRUPPER
Eleverne er opdelt i bogrupper med ca. 14 elever i hver. Hver bogruppe har sit eget hus eller etage med værelser. Til hver bogruppe er der tilknyttet en bogruppelærer som i holder bogruppemøder med, så vi altid er sikre på at alle har det godt og alle informationer når hele vejen rundt. Eleverne gør selv rent i bogruppen. Der er fællesområde og køkken i alle bogrupper.

VÆRELSET OG ROOMMATE
Langt de fleste af vores værelser er to-mands værelser med eget bad og toilet på værelset. Som udgangspunkt kommer du til at dele værelse med den samme roomie hele semestret. Du står selv for at pynte værelset, så husk gerne en lyskæde eller to, måske en plante og et lille tæppe.

 

MÅLTIDERNE
Til hverdag serverer vi morgenmad kl. 08:00, frokost kl. 11:30 og aftensmad kl. 17:30 både til kødspisere, vegetarer og veganere – også hvis du er allergiker. I weekenderne er der brunch kl. 09:00 og aftensmad kl. 17:30. Vi spiser ret godt på højskolen, men selvfølgelig kan man få lyst til lave mad selv eller bestille en pizza. Der er et lille køkken i hver bogruppe.

SAMLINGERNE
Måske har du hørt om morgensamlinger og fællessang fra højskolesangbogen? Vi gør det lidt anderledes, så man starter dagen i værkstederne og går til samling kl. 11:00. En samling kan være mange ting, men typisk starter vi med en fællessang og derefter er der måske et foredrag om alt mellem himmel og hav. Det kan også være en debat eller måske er der en elev der har noget de gerne vil fortælle om i en halv time.

UNDERVISNINGEN
Det er dedikerede fagfolk der underviser i de forskellige fag. Musikere underviser i kunst, en skrædder i syning og design etc. Typisk vil der i starten af semestret være undervisning i de grundlæggende teknikker for faget. Når du har øvet dig, kan du arbejde på egne projekter eller følge nogle fælles opgaver. Du får din egen hylde/kasse/arbejdsstation i de forskellige værksteder, så det er nemt at komme i gang og holde styr på tingene.

TJANSER
Som på alle andre højskoler, er der nogle opgaver eleverne håndterer. Der er rengøring, køkken og pedelhold. Opgaverne bliver fordelt mellem jer, så du eksempelvis ikke skal i køkkenet hver uge.

STUDIETUR
Hvert semester tager vi på en uges studietur til udlandet. Turen er med i prisen på dit højskoleophold. Vi har været virkelig mange steder gennem årene, men for tiden er destinationerne steder som: Göteborg, Prag og Berlin. Husk passet!

PORTFOLIO
Mange bruger deres ophold hos os til at klargøre sig til en af de kreative uddannelser hvor man skal have et portfolio/indspilninger for at søge ind. Vi hjælper dig gerne med at lave et portfolio, men det er selvfølgelig vigtigt at du spørger os så hurtigt som muligt efter du er startet.

FIND UD AF HVAD DU VIL
Hvis ikke du er sikker på hvilken uddannelse du vil søge ind på, er et højskoleophold en fantastisk mulighed for at få prøvet lidt af hvert af, inden du træffer en beslutning.

Fede oplevelser?
Lære nyt?
Fordybe dig?
Møde nye mennesker?
Ta' på højskole!

Højskoleophold 1
Scroll to Top