Højskoleophold

Find det du er god til på Vrå Højskole...

På et højskoleophold kan du fordybe dig og nørde igennem i et særligt område som musik, fotografi, design eller kunst – men du har også mulighed for at prøve mange forskellige fag og muligheder af.

Du kan sammensætte dit skema, så det passer præcis til dit behov og dine ønsker.

Ingen eksamener

På en højskole er der ingen eksamener og fast pensum – men der er mødepligt, og vi forventer derfor, at du deltager i:

• Måltiderne
  • Morgensamlingen
  • Undervisningen
  • Køkkenpligterne
  • Bogruppemøder
  • Aftensarrangementer
  • Ture ud af huset
  • Studieturen

Alle vigtige elementer af dit højskoleophold.

Mange bruger højskolen som springbræt til at komme ind på drømmeuddannelsen:

Fotografi, journalistik og medier

Vrå Højskole kan eksempelvis gøre dig bedre indenfor fotografi og medie, så du kan søge ind på Medieskolen i Viborg eller Medie og Journalisthøjskolen i Aarhus.

Kunst, hånværk og design

Højskolen kan også forbedre dine skills og dit portefolie indenfor håndværk, kunst og design – så du lettere kan komme ind på VIA design i Herning, Kunstakademiet eller Designskolen i Kolding.

Musik, teori og sangskrivning

Flere af højskolens musikelever har  haft held til at klare optagelseprøven på musikkonservatoriet og har forbedret deres cv og styrket deres erfaringer, mens de gik her. På musik har du mulighed for at indspille din egen musik og lære at skrive dine egne sangtekster.

Find ud af hvad du vil

Måske ved du endnu ikke, hvad du vil arbejde med og uddanne dig indenfor. Du kan sagtens få masser ud af højskolen alligevel. På Vrå Højskole har vi mere end 20 fag, så vi skal nok hjælpe dig med at finde det, du netop er god til.

Skolefag

Du har også mulighed for at læse skolefag op i eksempelvis dansk og matematik, ligesom vi gerne understøtter din undervisning og din udvikling i STU-forløb. Det kræver ikke nogen særlig uddannelse eller kvalifikationer at gå på højskole, men det er et krav, at du er minimum 17, 5 år, når du starter hos os.

Kom og se skolen

Kom på besøg hos os og prøv højskolen af. Du kan få en rundvisning sammen med dine forældre, dine venner – eller måske din uu-vejleder. Du har også mulighed for at teste et højskoledøgn af – ganske gratis, og går du på gymnasiet, så tilrettelægger vi gerne en højskole-eskursion for hele klassen.

Privacy Preference Center

Funktionelle

gdpr

Statestik

Vi fører statestik over hvordan vores brugere anvender hjemmesiden, så vi løbende kan forbedre den.

_ga, _gid, _gat, YSC, NID, PREF, GPS, IDE, VISITOR_INFO1_LIVE

Integration med Facebook

Så man eks. kan bruge Messenger knappen på hjemmesiden og chatte med os den vej.

fr, datr, locale, pl, sb, xs, fbmsg-sheet-open