Rytmisk musik, sang og sammenspil på Vrå Højskole

Med udgangspunkt i sammenspil af rytmisk musik bliver du undervist i mange af musikkens områder.
På Vrå Højskole lægger vi  vægt på dine behov. Du vil blive udfordret på dit instrument, din musikalske smag, dit teoretiske grundlag og din grundlæggende forståelse af musikken.

Du kommer til at få undervisning i

• Sammenspil
  • Musikteori
  • Improvisation
  • Rytmelære
  • Akkordlære
  • Hørelære
  • Musikhistorie
  • Studieteknik

Du vil opleve at få ro til fordybelsen, men du vil også opleve at blive kastet ud på dybt vand af og til, fx ved instrument-rotation, live koncerter og Cd-indspildning.

Om dig:

• Du har lyst til at spille og synge
  • Du er klar til at indgå i band og sammenspil, og er klar til et forpligtende samarbejde
  • Du er indstillet på at modtage både personlig feedback såvel som klasseundervisnin

Musik på Vrå Højskole henvender sig til alle – og kræver ingen forudsætninger.

Du er velkommen uanset om:
  • Du er fuldstændig nybegynder eller let-øvet og ønsker en grundig introduktion til det at spille musik.
  • Du er erfaren musiker og sanger og ønsker et kreativt miljø med talrige musikalske udfordringer og inspiration,
  • Du drømmer om at komme ind på musikkonservatoriet, MGK eller en anden musiskuddannelse og lige har brug for et sidste kyndigt spark, inden du vil søge ind.

Udstyr

Vrå Højskole har følgende udstyr, som vi bruger i undervisningen:
  • Guitar/strengeinstrumenter: Telecaster, stratocaster, westernguitars, akkustisk guitar, basguitar, ukulele, lapsteel guitar
  • Bas: Elbas, pbas, jazzbas, akkustisk kontrabas
  • Forstærkere: Class A Music Man rørforstærker, en lang række mellemklasse transistor forstærkere heriblandt Jazzchorus fra Roland
  • Basforstærkere: Blandt andre en Fender Rumble 500 watt og mange andre
  • Blæsere: Alt saxofon, trompet
  • Keyboards og klaver: Steinway koncert flygel, shimmelmann flygel, kork sv 88 vintage stage piano, Yamaha c40 stage piano, Yamaha mox 6 syntheziser, Roland syntheziser
  • Slagtøj: Tre trommesæt, blandt andet sonor lite, sonor 2003, yamaha stage custom. Diverse percussions: Congas, bongo, jembe-trommer
  • Studieudstyr: Komplet lydstudie sat op med logic som daw(Digital audio workstation), studiemikrofoner
  • PA udstyr: To komplette highend dynarcord anlæg og flere mindre kombi-anlæg

Jeanne Ørvad

Jeanne Ørvad er uddannet cand. mag i musik og idræt fra København og Aalborg Universitet i 2003.

Hun har undervist på Thisted og Nørresundby Gymnasium, før hun i 2015 startede på Vrå Højskole.

Hun underviser i musik, boldspil og kickboksning.

Hun er en habil håndboldspiller, spiller golf i 2. division og har klaveret som sit yndlingsinstrument. Jeanne spiller derfor ofte til morgensamlinger.

Anders Deibjerg Lind

Anders har en bachelor i populærmusik & lydproduktion fra Aalborg Universitet.

Han har arbejdet på Vrå Højskole siden november 2015. Han underviser i elektronisk musik og i boldspil, og er støttelærer i musik.

Desuden er han et madøre, musiker, sangskriver, producer og mix engineer –  og en habil  palle-møbel-designer.

Sofie Tone Nielsen

Sofie er uddannet oplevelsestekniker fra Aalborg Universitet og en af idékvinderne bag ’Platform 4’ og ’Chill i Parken’ i Aalborg. Sofie har under kunstnernavnet Tone udgivet adskillige plader og har spillet på både Roskilde Festival og SXSW-festivalen i USA.

Derudover har Sofie arbejdet med video- og installationskunst og er en af udstillerne i Vrå Kunstbygningens udstilling ’Indre og ydre landskaber’. Sofie Nielsen modtog i 2011 Nordjyske’s Kulturpris.

Sofie har været ansat på Vrå Højskole siden 2015.