fbpx

Journalistik og medier

Efterår 2024
Vrå Højskole

Inkl. studietur, materialer
kr 2.050 pr. uge, inkl. kost og logi.
 • 11. august. - 14. december. 2024
 • Pris i alt: 36.900 Kr.
 • Status: Ledige pladser
ledige pladser

Nyheder, baggrund, reportage

I journalistik og medier skal vi arbejde med nyheder, baggrundsartikler, reportage og portrætter.
Vi lærer research- og interviewteknik og dykker ned i den journalistiske værktøjskasse.
Vi sætter fokus på mediernes dækning af både Danmark og EU og vender globale problematikker i nyhedsstrømmen.

Hver undervisningsgang starter med, at vi ser eller hører en aktuel udsendelse. Det kan være alt fra en podcast til en dokumentar eller radioavis, som vi vil diskutere og analysere. Hvornår er noget eksempelvis “breaking news” ?- Vi går bag om kulisserne og kigger på, hvad der er ingredienserne i en god historie og undersøger mediernes reaktioner og adfærd. Vi skal se på alt fra de lokale medier som Nordjyske og Tv2nord til de landsdækkende som Danmarks Radio, TV2News, Politiken og Ekstrabladet og på mindre medier som Kristeligt Dagblad og magasin-verdenen.

Vi kommer også til at arbejde med vores egne historier og skal selv producere artikler og indslag. Vi skal støve dem op i og omkring højskolen, i Vrå by og i samfundet og verden omkring os. Vi arbejder med vinkling og perspektiv – med berettermodel og point of no return – og du vil få fif til at skabe og skrive den gode overskrift, der fænger og fanger din læser, lytter eller seer.

I Journalistik og medier er du selv med til at skabe indholdet. Er der noget, som du synes, at vi skal grave i – så gør vi det. Intet er i princippet for stort eller småt til at komme med i undervisningen.

Vi skal arbejde med budskaber – andres såvel som vores egne og kigge på, hvordan journalister får “en historie” bedst ud over rampen. I undervisningen kommer du til at støde på pressemeddelelser og artikler, der skal promovere højskolen, og du får mulighed for at komme helt med ind i kommunikations-maskinrummet og lægge en strategi for, hvordan og hvornår vi bedst sender en artikel afsted.

Du får også tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med at skrive. Vi vil arbejde med skrivemetoder og med interviewteknik. Du vil blive introduceret til både parts-interviewet, erfarings-interviewet og videns-interviewet, og du vil selv lære at stille de rigtige hv-spørgsmål.

I journalistik og medier tager vi også på ture væk fra højskolen eksempelvis til Nordjyske, P4 Nordjylland, TV2 Nord eller andre relevante medie-arbejdspladser. Vi får besøg af journalister og meningsdannere, der har en holdning til vores samfund og de medier, der præger os.

Vi vil ind imellem arbejde sammen med foto-holdet, der har undervisning i mediehuset sammen med os. Vi vil tage på opgaver og reportager, og arbejder også gerne sammen med andre fag på højskolen.

For at få det optimale ud af undervisningen er det en fordel at medbringe en computer. På samme måde må du også gerne medbringe et kamera, hvis du har et, du har lyst til at bruge i undervisningen. Dette er dog ikke et krav.

Du kan med fordel vælge Journalistik og medier, hvis du drømmer om at komme ind på Medie- og journalisthøjskolen, hvis du har skrivekløe, er interesseret i at arbejde med samfundet, eller hvis du blot vil arbejde i en fri redaktions-form, hvor du i høj grad er med til at sætte dagsordenen for undervisningen

Om dig:

Du er nysgerrig på verden omkring dig
Du har lyst til at arbejde med journalistik og medier
Du er indstillet på at skrive og arbejde med opgaver fra undervisningen
Du er indstillet på at modtage og give kontstruktiv kritik
Du har lyst til at tage på ture væk fra højskolen og til at arbejde sammen med andre hold
Du behøver ingen særlige forudsætninger for at deltage i undervisningen. Journalistik og medier er for alle.


Emner vi berører i undervisningen:

 • Nyhedskriterier og nyhedstrekanten
 • Berettermodel og skriveteknik
 • Interview- og research
 • Reportage
 • Personlig skrivestil
 • Medier og medieforståelse
 • Pressemeddelelser og vinkling
 • Tekstopbygning og skriveblokering

Fællesskab?
Lære nyt?
Fordybe dig?
Møde nye mennesker?
Ta' på højskole!

Journalistik og medier 3
Scroll to Top