Lær keramik på højskole

Prøv kræfter med keramikken

Keramik har fået et sandt comeback i samtidskunsten. Arbejdet med keramik og ler, er kommet for at blive, måske ikke så underligt når man ser på at ler er det første materiale mennesket forædlede gennem en kemisk proces, til de vi kender som keramik. 

Du kommer til at arbejde med keramik teknikker og metoder:

  • Modellering
  • Drejning
  • Glasur
  • Brænding
Faget vil veksle mellem teori og praksis, holdundervisning og selvstændigt arbejde. Forløbet kan også afsluttes med et større projekt – evt. en udstilling.
 
Den keramiske kunst er foruden kunsthåndværket, tæt forbundet med fag som billedværksted og billedkunst.

Du får undervisning af professionelle udøvende kunstnere, der både underviser og vejleder dig i dine personlige keramik projekter. De hjælper dig med at få en bevisthed om dit eget kunstneriske sprog og udtryk, samtidig med at de giver dig bred indsigt i faget. 

Du vil også lære om keramiske traditioner og tendenser indefor samtidskunsten. Du lærer forskellige fremstillingsteknikker, behandlings- og brændingsmetoder. Sideløbende har du mulighed for at få en bred forståelse for kunst.

Om dig:

  • Du har lyst til at arbejde kreativt, og er ikke bange for at lave fejl.
  • Du er klar på personlig professionel vejledning
  • Du er klar på at arbejde selvstændigt og samtidig indgå i klasseundervisning
  • Du er åben overfor nye ideer og teorier

Keramik er for dig som er nybegynder i faget og bare er nysgerrig, og som har lyst til at prøve kræfter med ler og drejebænk. Men også til dig som er øvet, og som gerne vil tilføre dit arbejde noget ekstra teknik.  

Du behøver, med andre ord, ikke at have siddet ved en drejebænk før.  

Fede oplevelser?
Lære nyt?
Fordybe dig?
Møde nye mennesker?

Keramik 1

Underviser

Cille Colberg

Cille er kunsthåndværker og keramiker med stort K, og har bred erfaring med undervisning fra bl.a. Huset i Hasserisgade og Daghøjskolen Sind samt egne workshops.

Hun har deltaget på mange udstillinger og sågar vundet 2. pladsen til DM i frihåndsdrejning.

Hun er uddannet på Aarhus Kunstakademi – Clay Art, Håndværkerskolen Sønderborg – pottemager og Sønderjyllands Kunstskole.

Scroll til toppen