fbpx

Strikfest

Information om Strik-Fest

kr 675 For alle IKKE medlemmer
af Højskolens Venner
  • Lørdag d. 28. september 2024
  • Pris 500,- for medlemmer af Højskolens Venner
  • En HEL dag (og aften) med strik
Ledige pladser

Efterårets Strikfestdato er på plads

Der er mange der har spurgt: HVORNÅR kommer der Strikfest igen? NU kan vi endelig svare, det gør der lørdag d. 28. september 2024.

Vær med når Vrå Højskole afholder endnu en Strikfest. Konceptet er som det plejer: deltagerne inddeles i 2 hold og bytter midtvejs. 

Vi har valgt at udvide med et programpunkt for dem, der kommer langvejs fra og allerede ankommer fredag. Efter aftensmad samles vi, synger en sang og får en fortælling i højskolens foredragssal.

Tilmeldingen foregår via formularen nederst på siden her. Da vi tidligere er blevet væltet af tilmeldinger, skriver vi lige for en sikkerhedsskyld hvordan tilmeldingsproceduren er: 

  1. Du udfylder tilmeldingsformularen nederst på siden, hvis du skal købe billetter for flere, skal formularen udfyldes for alle du skal bestille billet til.
  2. Vi skriver til dig med information om betaling via MobilePay, når vi manuelt har behandlet din tilmelding. Først når betalingen er registreret hos os, er pladsen endeligt din. 
  3. Når du ankommer til højskolen, krydser vi alle navne af i døren.
Strik-fest
Strikfest 1

Der er mulighed for at booke værelse på forhånd.
Pris 350,- for overnatning inkl. linnedpakke og brunch søndag.

Alle kommer med på begge workshops, det er blot et spørgsmål om rækkefølge.

Strikfest 2

WORKSHOP: Krydsmasker med VesterbyCrea

Lær at strikke et par sokker med krydsmasker; FallsSock29. Krydsmønsteret anvendes også i en række af VesterbyCreas andre mønstre, fx VesterbyCrea.No.29, VesterbyCrea.No.30, VesterbyCrea.No.32 og VesterbyCrea.No.39. 

Du vil lære: 

1. Hvordan krydsmønsteret strikkes frem og tilbage – vi strikker en strikkeprøve 
2. Hvordan man strikker indtagninger i krydsmønsteret 
3. Hvordan man strikker udtagninger i krydsmønsteret
4. Hvordan man kan variere selve mønsteret
5. Opstart af strømpestrik 

Hvad skal man medbringe: 

Garn til strikkeprøve; alla CashSock Chunky, fra ‘Gepardgarn’, 100 gr. / 183 m – Garn til at gå i gang med at strikke strømperne alla CashSock Chunky, fra ‘Gepardgarn’, 100 gr. / 183 m – Rundpind 3 mm (40, 60) eller Strømpe pinde 3 mm – Maskemarkører

vesterbycrea.dk

Strikfest 3

WORKSHOP: Uldens Hus v/Marianne Isager

 

Danske Isager har siden 1977 været leverandør af skandinavisk strikdesign og kvalitetsgarner i naturfibre, begge dele kendt og elsket af strikkere verden over. Garner og opskrifter forhandles i udvalgte butikker i Danmark og internationalt, ligesom Isagers grundlægger, Marianne Isager, og hendes datter og medejer af firmaet, Helga Isager, står bag en række populære strikkebøger.

Historien om Isager begyndte med designeren Åse Lund Jensen (1920-1977), der etablerede værksted i 1960 og arbejdede med udgangspunkt i den danske håndarbejdstradition, men især hentede sin inspiration i den Islandske og Færøske strikkekultur. I samarbejde med Henrichsens uldspinderi sammensatte hun et sortiment af kvalitetsgarner i uld, og hendes egne favoritter, Spinni og Jensen Yarn, er i dag fortsat en del af Isagers sortiment.

Åse Lund Jensen var en pioner på sit felt og arbejdede igennem sin karriere ivrigt for at få strikning anerkendt som kunsthåndværk, blandt andet gennem sine mange udstillinger og som underviser på Skals Håndarbejdsskole, der i dag er kendt som Skals – Højskolen for Design og Håndarbejde. Det var også her, Marianne Isager og Åse Lund Jensen mødtes og grundlagde deres venskab. Det førte senere til, at Marianne Isager efter Åse Lund Jensens død overtog rettighederne til at bruge Åse Lund Jensens evigt aktuelle mønstre og fortsætte det firma, som i dag er kendt som Isager.

Isager holder til i den nordjyske landsby Tversted, der ligger i et naturskønt område tæt på Vesterhavet. Virksomhedens detailbutik holder til på et lille landsted, mens administration, engrossalg og kursuscenter ligger på Tversted Skole tæt på butikken.

uldenshus.dk
isagerstrik.dk

Strikfest 4

You never knit alone v/Louise Rahbæk
Louise Rahbæk der driver You never knit alone og coachingfirmaet Pink Elephant kommer og giver os et oplæg og en fortælling om strikkerejser til Riga. Vrå Højskole og You never knit alone har i foråret 2025 et 2-ugers strikkekursus med ophold i Riga.
Om rejserne fortæller Louise: ” I Letland bliver du bombarderet med garn og strik. Der findes utallige gamle strikketraditioner, mønstre og kulturhistorie.

Underviser

Thea Vesterby

Vi besøger

Marianne Isager

Tilmelding til kurset:

Scroll to Top