fbpx

Strikfest

Information om Strik-Fest

kr 675 For alle IKKE medlemmer
af Højskolens Venner
  • Lørdag d. 23. marts 2024
  • Pris 500,- for medlemmer af Højskolens Venner
  • En HEL dag (og aften) med strik
Ledige pladser

Forårets Strikfest er på plads

Der er mange der har spurgt: HVORNÅR kommer der Strikfest igen? NU kan vi endelig svare, det gør der lørdag d. 23. marts 2024.

Vi holder fast i formatet fra januar, så nu bruger vi HELE dagen til Strikfest. Der er endda mulighed for at overnatte på højskolen, så man ikke skal køre hjem efter strik og drik kl. 20. 

Tilmeldingen foregår via formularen nederst på siden her. Da vi tidligere er blevet væltet af tilmeldinger, skriver vi lige for en sikkerhedsskyld hvordan tilmeldingsproceduren er: 

  1. Du udfylder tilmeldingsformularen nederst på siden, hvis du skal købe billetter for flere, skal formularen udfyldes for alle du skal bestille billet til.
  2. Vi skriver til dig med information om betaling via MobilePay, når vi manuelt har behandlet din tilmelding. Først når betalingen er registreret hos os, er pladsen endeligt din. 
  3. Når du ankommer til højskolen, krydser vi alle navne af i døren.
Strik-fest

Program for Lørdag d. 23. marts 2024

09:00 – 10:00 Brunch og velkomst
10:00 – 13:00 Workshops – del 1 (To hold. Det ene kommer først til Katrine Hannibal, så Mette Albæk. Det andet hold kommer først til Mette Albæk så Katrine Hannibal)
13:00 – 14:00 Syng, Strik og Snack
14:00 – 17:00 Workshops – del 2 (To hold. Det ene kommer først til Katrine Hannibal, så Mette Albæk. Det andet hold kommer først til Mette Albæk så Katrine Hannibal)
17:30 – 18:30 Middag
18:30 – 20:00 Foredrag: Strik i kunsten med Ole Schillerup
20:00 – Strik om dagen, myrd om natten! Med Tine Gøtzsche

(med forbehold for fejl og mangler)

Der er mulighed for at booke værelse på forhånd.
Pris 350,- for overnatning inkl. linnedpakke og brunch søndag.

Alle kommer med på begge workshops, det er blot et spørgsmål om rækkefølge.

Workshop Neverkont med Mette Albæk

Neverkont er en effektfuld strikketeknik med flettet 3D effekt. Teknikkens udtryk stammer fra de norske og svenske flettede birkestrimmel kurve. (Never = birkebark, Kont = kurv) På engelsk kaldes det Entrelac.

Der kan strikkes med 1 farve eller flere, ved 2 eller flere farver fremhæves det flettede look.
Neverkont kan strikkes fladt frem og tilbage eller strikkes rundt. I workshoppen introduceres de forskellige dele af teknikken og hvad den kan bruges til. Vi skal strikke både flade og runde prøver.

Neverkont kan strikkes på alle størrelser pinde og med alle slags garn. Så fyld kurven med forskellige garnkvaliteter og forskellige størrelser strikkepinde og leg med denne sjove teknik.

På workshoppen kan der købes Neverkont teknikbog med teknikkerne og tilhørende strikkeprojekter.

Workshop med Katrine Hannibal
Mød strikdesigner Katrine Hannibal, den ene af Önlings to stiftere, som til daglig arbejder som strikdesigner bl.a. med udvikling af Önlings opskrifter og garner. Med en baggrund som tøjdesigner har Katrine arbejdet mange år i modebranchen, hvor hastighed og nyt-nyt-nyt er hverdagens mantraer. Efter salget af sin egen kendte virksomhed Rosemunde – dem med blondetoppen, du ved – har hun sammen med Lotte Ronan og deres Önlingteam, arbejdet på at udbrede håndstrik og kvalitetsgarn.

Hver dag omsætter hun sin viden og erfaring fra sin lange karriere i modebranchen, til at designe Nordisk strikkedesign med et klassisk look og et godt og velsiddende snit. Katrine brænder for bæredygtighed i sin hverdag – både når det kommer til design og valg af materialer – men også i alle de små valg, som hverdagen er præget af. Hun bor i et bæredygtigt bofællesskab, går meget op i
genbrug og at forbruge mindst muligt, og desuden lever hun tæt på vegetarisk.
For håndstrik kan noget ganske særligt og Katrines personlige værdisæt handler om mindful living, at vi skal være bevidste om vores forbrugsvaner og sætte pris på det, vi tager os til. Det smitter af på Katrines designs og er i høj grad afspejlet i de garnkvaliteter og samarbejdspartnere, hun har valgt til Önling.

Første halvdel
I første halvdel af workshoppen fortæller Katrine både sin egen iværksætterhistorie, gør os klogere på hvad bæredygtighed betyder i garn, strik og modebilledet, og vi skal selvfølgelig også strikke! 


Katrine viser også et par af sine strikketips og -tricks, så hvis du vil strikke med, skal du tage pind og passende garn med. Du kan selvfølgelig også strikke på dit eget projekt. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til Katrine.

Anden halvdel
I anden halvdel af workshoppen skal du arbejde med at finde frem til din egen yndlingssweater. Katrine fortæller dig en masse om mål og vigtigheden af at kende sine egne mål – de helt ærlige mål. Du får lavet dit eget målskema, så du fremover har styr på dine egne mål. Ligeledes kigger vi på pasform, og vigtigheden af at dit tøj sidder godt. Og hvordan du finder ud af hvad der klæder dig mest. Medbring dine 5 yndlingssweatre, så tager du udgangspunkt i dem.

Du skal medbringe:

  • Strikketøj du kan strikke på i første halvdel
  • Målebånd, papir, blyant og viskelædder
  • Dine 5 yndlingssweatre

Ole Schiellerup

Tine Gøtzsche

Underviser

Mette Albæk

Mette Albæk Christensen, grundlægger af Mette Albæk Design, bringer sin kreative passion til Vrå Højskole. Hendes virke omfatter tre hovedområder: unikke pudedesigns, en omfattende garnbutik med både en online webshop og en fysisk butik i hendes hjem i Lendum, samt spændende kurser og workshops inden for strikning og hækling.

Mette skaber inspirerende strikkede pudeserier, der trækker inspiration fra landskaber og forenkler dem til smukke striber. Hendes kreativitet udspringer fra forskellige kilder, herunder landskabsmalerier af Svend Engelund, hendes egen udsigt over Jyske Ås, øjeblikke ved havet og smukke naturbilleder fra film. Disse indtryk oversætter hun til farverige striber på hendes puder, der strikkes med engelsk soft uldgarn og har et smukt organisk udtryk.

Mette lægger vægt på, at hendes puder ikke blot er dekorative elementer, men også komfortable at bruge som støtte i hverdagen. Derfor er de udstyret med lynlåse, der gør dem lette at vedligeholde og vaske.

Med en baggrund som sygeplejerske, neuropædagog, taktilpædagog og NLP-practitioner har Mette dyb forståelse for menneskelig trivsel og stresshåndtering. Hendes kurser om stresshåndtering gennem håndarbejde, med titlen “Med godt skal ondt fordrives,” bygger på denne erfaring og hjælper deltagerne med at bruge håndarbejde som et terapeutisk værktøj. Ud over disse terapeutiske kurser tilbyder hun workshops i strikketeknik, der passer til alle niveauer, samt hyggelige strikkeformiddage for kvinder på barsel.

Underviser

Katrine Hannibal

Katrine Hannibal er den kreative kraft bag alle Önlings egne strikkedesigns og strikkeopskrifter. Katrine har til dato designet lige under 200 strikkedesigns, som er udgivet enten som løsopskrifter eller i bøger.

Katrine er samtidig én af de to ejere af virksomheden Önling.

Katrine har en lang karriere bag sig fra modebranchen og hver dag omsætter hun sin viden og erfaring herfra, til at designe Nordisk strikkedesign med et klassisk look og et godt og velsiddende snit.

Katrine brænder for bæredygtighed i sin hverdag – både når det kommer til design og valg af materialer – men også i alle de små valg, som hverdagen er præget af. 

Tilmelding til kurset:

Scroll to Top
Scroll til toppen