Strikfest
Information om Strik-Fest
-
Lørdag d. 27. september 2025
-
En HEL dag med strik
-
To fantastiske workshops
Strikfestdato for 2025 er på plads
Der er mange der har spurgt: HVORNÅR kommer der Strikfest igen? NU kan vi endelig svare, det gør der lørdag d. 27. september 2025.
Vær med når Vrå Højskole afholder endnu en Strikfest. Konceptet er som det plejer: deltagerne inddeles i 2 hold og bytter workshop midtvejs så alle prøver det hele.
Tilmelding foregår via formularen nederst på siden her.
NYT om betaling
For at lette betalingsproceduren, er der som noget nyt, et link til betaling i den automatiske svar-email du får, når du tilmelder dig. På den side kan du betale med kort, Mobilepay, Apple Pay eller Google Pay. Husk at udfylde feltet “Navn på deltageren” når du betaler.
Hvis du skal betale for flere, kan du bruge det samme link flere gange. Hvis du har spørgsmål, eller ikke modtager vores automatiske email efter du har tilmeldt dig, kan du altid skrive til os på info@vraahojskole.dk eller ringe på 98981010.
Alle kommer med på begge workshops, det er blot et spørgsmål om rækkefølge.
Workshops
“Intarsia/Gobelinstrik workshop” med Anna-Stina Billund
Vi skal prøve kræfter med denne skønne teknik, som gør det muligt at strikke enkeltstående mønstrer ind i et større arbejde.
Du bliver præsenter for hel- og halv-intarsia, og kan selv vælge at starte et lille sjal op i en af de to teknikker- enten i glatstrik eller rillestrik. Anna-Stina fortæller og præsenterer også eksempler på intarsia på en baggrund af vævestrik eller to-farvet patent.
- Ternet papir
- Blyant
- Strømpepinde som passer til dit garn
- Garndunte-holdere eller maskemarkører, som kan åbnes
- Saks og en nål
Hvis du vil lave små prøver af teknikkerne, medbringer du forskellige farver i samme kvalitet/tykkelse, +et par strømpepinde, som passer i størrelsen til garnet
Hvis du ønsker at starte et lille sjal op i teknikken, kan du enten vælge:
- at lave et trekantet sjal i en tråd mohair + en masse rester (der går 1-2 nøgler mohair til det færdige sjal) Sjalet strikkes på pind 4,5.
- at lave et lille smalt sjal i uld hvor du har en rolig grundfarve + en masse rester i samme tykkelse. Her vælger du selv tykkelse på garn og pinde.
Du får opskriften til begge modeller.
“Strik Ladderback og klip i strik på den pæne og nemme måde” med Lene Randorff
Lene viser teknikken Ladderback hvor man kan strikke med 2 farver uden at “låse” bundfarven. Det gør man ved at strikke et net på bagsiden. Det bruges der hvor du strikker mønster med meget lange spring mellem ex. En børnetrøje med giraffer der gentages rundt på trøjen.
Desuden vil jeg vise hvordan man kan på en nem og flot måde klipper i strik, og dermed får skjult de klippede kanter. Vi skal ikke bruge symaskine, men gør det hele i hånden.
Medbring:
To nøgler glat garn i kontrastfarver men ikke for mørkt der passer til p nr. 4.
Rundpind nr. 4, 40 cm, bemærk der skal strikkes rundt.
To strømpepinde nr. 4 og en hæklenål nr. 4. En synål uden spids.
Undervisere
Anna-Stina Billund
Jeg er passioneret freeformer, kreativ strikker og garn- og farveelsker.
Jeg har været kreativ med garn og pinde hele mit liv ved siden af mit dejlige arbejdsliv som leder af bl.a. flere forskellige kreative institutioner som Huset i Hasserisgade i Aalborg og Trekanten Bibliotek og Kulturhus, Odense designakademi (Den gamle fagskole) m.fl.
Uddannelser har jeg en del af – og har brugt dem alle på forskellig vis igennem mit liv – lærer, psykolog, leder og musikuddannet fra AAU – men nu helliger jeg mig min passion og kreativitet til garn, musik, iværksætteri og andre kreative sysler – og alle de muligheder, det indeholder fulltime.
@annastinastrik på Instagram
Lene Randorff
Som bare 6-årig havde jeg nogle fantastiske stjernestunder med min mormor. Siddende i vinduet på 1. sal i Sjællandsgade i Aalborg, med en fantastisk udsigt fra køkkenbordet. Der lærte jeg at drikke kaffe (med mælk i), og siden i stuens sofa lærte jeg at slå masker op, strikke en ret og en vrang. Jeg fik hold på de glatte strikkepinde, mens vi lyttede til giro 413. Mormor holdt mig lidt i ørerne, for det skulle være ordentlig håndværk.
Jeg er hende i dag inderlig taknemlig, for stjernestunderne blev siden til min store passion.
En uddannelse som lærer med håndarbejde som linjefag var naturligt, fuldt op af en række kurser der iblandt et halvt år på Skals håndarbejdsskole. 20 års efterskoleliv med mange ugentlige håndarbejdstimer, har givet mig et indblik i læring, design og arbejdsmetoder.
I 2010 startede jeg mit firma Lillestrik med webshop på lillestrik.dk samt salg til strikkebutikker i hele Danmark.
Siden september 2011 har jeg arbejdet fuldtids med at designe, sælge mit design samt strikkekit og holde kurser.