fbpx

Digital foto med portrætteknik

Efterår 2024
Vrå Højskole

Inkl. studietur, materialer
kr 2.050 pr. uge, inkl. kost og logi.
  • 11. august. - 14. december. 2024
  • Pris i alt: 36.900 Kr.
  • Status: Ledige pladser
ledige pladser

Digitalfoto tager dig med i fotostudiet

I faget Digitalfoto og portræt teknik, vil vi fokusere på at tage portrætfotos af mennesker både i naturen og i fotostudiet. Du behøver ikke kunne bruge et digitalkamera for at deltage, vi lærer det hele fra bunden.

Du vil få mulighed for at prøve mange forskellige teknikker og bruge de nyeste digitale teknologier. Vi arbejder med forskellige typer af lys, såsom studioflash, high-speed-sync, LED-lys og reflektionsteknikker, både i fotostudiet og på smukke locations i naturen.

En anden vigtig ting, vi vil tage fat i, er at skabe tillid og ro mellem fotografen og modellen. Dette gælder uanset om du fotograferer børn, unge eller ældre. Det er vigtigt at opbygge en positiv og afslappet stemning og at indgå en kontrakt og forventningsafstemning med den person, du skal portrættere. Du vil også lære, hvordan du sætter det rigtige lys for at få personen til at se bedst muligt ud.

Alle er velkomne på dette fag, uanset om du har erfaring med fotografering eller ej. Du kan medbringe dit eget kamera, men skolen har også et stort udvalg af kameraer, der kan lånes. Vrå Højskole har et stort fotostudie og et mørkekammer, samt en række gamle kameraer, som du kan benytte dig af. Skolen ligger tæt på Vesterhavet og kysten, så der er mange muligheder for at lege med fotografiet og tage fantastiske portrætfotos i det nordjyske lys. Hvis du vil lære om portrætfotografering og forbedre dine digitale færdigheder, så er dette faget for dig. Vi glæder os til at undervise dig i digitalfoto med portrætteknik på Vrå Højskole!

I dette fag underviser vi også i Adobe Photoshop og Lightroom Classic. Du vil lære at redigere og forbedre dine portrætfotos ved hjælp af disse professionelle fotoredigeringsværktøjer. Du vil lære at justere lys, farver, kontrast og andre elementer for at skabe det perfekte portræt. Du vil også lære at organisere og administrere dine fotos med Lightroom Classic, så du kan holde styr på dine billeder og nemt finde frem til dem igen, når du skal bruge dem. Alt i alt vil du få en grundig indføring i brugen af Adobe Photoshop og Lightroom Classic, så du kan tage dit portrætfotografi til et helt nyt niveau.

Du vil lære om de forskellige kameraelementer og -funktioner, såsom lukker, blænde, ISO og hvidebalance, og hvordan du kan styre dem for at opnå det ønskede resultat i dit portrætfotografi.

Du vil også lære om forskellige fotokompositionsmetoder og -teknikker, såsom reglen om tredjedele, linjer, dybdeskarphed og perspektiv. Du vil lære, hvordan du kan anvende disse metoder og teknikker for at opnå harmoniske og indbydende portrætter, der fanger modellens personlighed og udtryk.

Alt i alt vil du få en omfattende indføring i portrætfotografering, herunder brugen af professionelle fotoredigeringsværktøjer, fotokomposition og forståelse af, hvordan et digitalt kamera fungerer. Vi glæder os til at lære dig alt om digitalfoto med portrætteknik på Vrå Højskole!

Underviser

Kristian Bast

Kristian Bast er født i Hjørring i 1970 og har altid været vild med at fotografere. Som dreng byggede han sine første kameraer selv, og dyrkede interessen i folkeskolens mørkekammer.

Kristian fik efter handelsskolen en lærerplads hos fotograf Svend Ladefoged i Fotomagasinet i Hjørring. Siden har han arbejdet som fotograf og fotohandler i Thisted, og startede som 21-årig sit eget atelier og fotohandel i Sindal. I 1993 kastede Kristian sig – som en af de første fotografer- over kommercielle fotocd-er. Han arbejdede blandt andet tæt sammen med portrætfotograf Grethe Raaby, de har været en vigtig lærermester i mørkekammeret og klassisk portræt-teknik.

Kristian indledte i midt 90-erne et samarbejde med Se og Hør og moderedaktør Hanne Lyngfeldt. Samarbejdet førte til fotoshoots i Brasilien, Spanien og Los Angeles, hvor Kristian blandt andet fulgte tv-serien Bay-Watch.

Midt i 90-erne startede Kristian også som underviser i foto- og fotomodel-arbejdet. Han har undervist i mere end 20 år i både Hjørring, Hirtshals, Løkken og Vrå.

I 2001 fik Kristian sin egen butik i kæden Click i Sæby. Her var fokus var på fashion- model og reklamefotografiet. Efter 10 år i Sæby arbejdede Kristian først hos Click i Aalborg, siden hos Photo Care i Hjørring, inden han i foråret 2020 kom til Vrå Højskole.

Hvorfor Vrå Højskole: Vrå Højskole er for mig det perfekte mix af arbejdet med motiv og fremkaldelse i mørkekammeret. Det giver mulighed for at kombinere portræt- og genrefotoet, og det er fusionen mellem det digitale og analoge fotografi. Og så holder jeg af at arbejde med – og være sammen med mennesker, der ligesom jeg brænder for fotografiet.

Funfact: Kristians første film var røntgenfilm fra en tandlægeklinik i Hjørring, der var ejet af Kristians kammerat Peters far.

Følg Kristian her: Instagram: @kristianbast.dk, Facebook: facebook.com/kristianbast

Fællesskab?
Lære nyt?
Fordybe dig?
Møde nye mennesker?

Digital foto med portrætteknik 2
Scroll to Top