fbpx

5-dages Aktivt Seniorliv Kursus

Information om aktivt seniorliv-kurset

kr 3.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse.
Bad og toilet på værelset
  • 1-5. april. 2024 (Ledige pladser)
  • Kom op af stolen
  • Også hoved gymnastik
Ledige PLADSER

Kom op af stolen og med på højskole

Aktiv seniorhøjskole er et kursus på Vrå Højskole, med fokus på at røre sig både fysisk og mentalt. Det gør vi sammen gennem bevægelse og motion, musik og sang, foredrag, samlinger med debat og latter, udflugt, fællesskab og højskoleliv.

Dagen begynder med morgensamling og højskolesang, efterfulgt af en time med introduktion til forskellige former for bevægelse/motion som f.x. Qi-gong og yoga.

Ugen byder udover motion på højt humør, spændende foredrag, fællessang, udflugt til Glocal Art, byvandring, folkedans, besøg i Kunstbygningen-Engelundsamlingen, besøg og ølsmagning på det lokale bryghus og brygmesterens egen underholdende fortælling om vejen til Vrå Bryghus og meget mere.

Du vil blive præsenteret for Vrå bys aktive senior-og frivilligliv. På Vrå Højskoles vil vores kokke forkæle dig med veltilberedt mad. Glæd dig til en uge med stemning, humør, leg, debat og fællesskab.

5-dages Aktivt Seniorliv Kursus 2

Vær opmærksom på at vores kurser indeholder mere end "kun" fag-undervisning. Der er også planlagt tid til foredrag, hygge i dagligstuen, frokost, indlogering etc. Du vil få et skema for kurset tilsendt inden kursusstart.

5-dages Aktivt Seniorliv Kursus 3

SKRIV DIT LIV
v/ højskolelærer og journalist Helle Møller Riis. Alle mennesker har en historie. Dit levede liv er udgangspunkt for denne skrive-introduktion, hvor vi spoler filmen baglæns: Dyk ned i barndommen, ungdommen og voksenlivet og går på opdagelse i erindringens skat-kammer. Du vil efterfølgende kunne færdiggøre din fortælling til glæde for dig selv og din familie.

HISTORISK RUNDVISNING
v/ forstander Anne Friis. Vrå Højskole har med sine 151 år dannet rammen om utallige fortællinger og skæbner. Anne Friis viser rundt på skolen og byder på historiske fortællinger.

BEVÆGELSESTIME
Der er mulighed for at tage en vandretur på ca. 40 min. ”Det Grønne bånd” gennem Vrå eller at tage med en tur i fitnesscenteret.

VESTERHAVSTUR
En tur til Vesterhavet gør godt uanset hvilket vejr, der er. Har du mod på det, er der mulighed for at hoppe i havet og opleve det energiboost, der følger med. Alternativt kan du soppe, meditere, nyde den storslået natur eller noget helt andet. Vi har kaffe og kage med.

SANGAFTEN
En time med gamle kendinge og nye hits fra Højskolesangbogen.

YOGA
En blid omgang yoga til at vågne på, hvor alle kan være med.

KAMILLUS
Hør fortællingen om den frivillige vågetjeneste Kamillus.

SENIOREFTERMIDDAG
Rolf Heim motiverer sange og leverer efterfølgende et foredrag.

BYVANDRING
Hjørring er den største by i Vendsyssel og rummer charmerende historiske bygninger, flotte kirker og en spændende bymidte.

BRYGHUSET
Vrå har sit eget lille lokale bryggeri, der primært drives af frivillige kræfter. Mærk stemningen og smag den lokalt bryggede øl.

Om dig:

  • Du har lyst til at røre dig og er åben for feedback og konstruktiv kritik
  • Du er indstillet på nogle hyggelige dage i selskab med andre, der også vil være aktive. 
  • Du er klar på masser af god mad, højskolesang og samvær på tværs af højskolekurserne.

Har du særlige kosthensyn, skal du gøre opmærksom på det ved tilmelding. Ønsker du indkvartering i eneværelse koster det 1450,- i tillæg.

Underviser

Anne Friis

Oprindeligt fra Randers, uddannet socialpædagog fra Jysk Pædagogseminarium i Århus, har en PD i ledelse, en uddannelse som processtyrer, sorgvejleder, terapeut og en master i psykologi. Har været ansat på Horne Efterskole, været leder ved Tårs  Skolecenter, skoleleder ved Vrejlev/Hæstrup Skole og på Sofiendalskolen i Aalborg, har arbejdet som selvstændig – og som skiinstruktør. Har arbejdet på Vrå Højskole siden 2017.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange kurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll to Top
Scroll til toppen