fbpx

7 dages Tekstil kursus – Sy og design af genbrug

Information om maler-kurset

kr 5.050 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
Bad og toilet på værelset
  • 1-7. juli 2024 (ledige pladser)
  • En del af kunstugerne
  • Ungdoms- og Studiepris: 4.050,-
Venteliste

Sy og design af genbrug

Har du lyst til en uge med håndarbejde? Så er det kurset her, du skal vælge. Du får inspiration i form af kursus med instruktør, oplæg om håndarbejde, et par udflugter i løbet af ugen til spændende steder i nærheden, og mulighed for at arbejde på dit eget projekt på egen hånd i vores værksteder i alle pauser.

Morgen- og aftenarrangementer er i fællesskab med skolens øvrige kursister- f.eks. foredrag, morgensamlinger, sangaften, osv.

Vi producerer nye tekstiler af genbrugsmaterialer
Går du med en designdrøm eller vil du bare gerne sy og designe dine egne ting ud af genbrugsmaterialer, så er dette kursus et godt sted at starte.
Du lærer, hvordan du ud af aflagte trøjer kan fremstille nye stoffer el. tøj – og give brugt tøj et nyt liv.

Vi vil primært arbejde med aflagte strikketrøjer, duge og skjorter som rå-materiale.
Du vil blive introduceret til:

  • Forskellige sammensyningsteknikker.
  • Hvilke oplægnings-metoder der passer til forskellige materialer.
  • Brug af Vlieseline.
  • Beregning af sømmerum.
  • Hvordan sømmerum behandles.
  • Dekorationsteknikker.

Du får i løbet af ugen mulighed for at sy dit eget projekt, cardigan, nederdel eller kjole, – alt efter dit niveau og ønske.
Dette kursus giver dig mulighed for at være med til at sænke CO2 aftrykket i tekstilproduktionen, samtidig med at der opstår “nye” tekstiler/designs. Vi taler om hvad de forskellige materialer egner sig til.

Det bliver en sjov uge hvor ideer, glæden ved at skabe OG frustrationen over at der kun er 24 timer i døgnet flyver gennem luften.

Vær opmærksom på at vores kurser indeholder mere end fag-undervisning. Der er også planlagt tid til foredrag, hygge i dagligstuen, frokost, indlogering etc. Du vil få et skema for kurset tilsendt inden kursusstart. På 7-dages kurser, er der typisk ikke værkstedsundervisning første og sidste dag.

Når du er på tekstil kursus lærer du selvfølgelig tekniske færdigheder inden for syning og design, men et sommerkursus er meget mere end det. 

Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.

Ud over dem du går på hold med, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister. 

Har du særlige behov i forhold til mad, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergikere, veganere og vegetarer.

På sommerkurserne er det normalt, at du bliver indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra 

Du er også velkommen til at ringe på 9898 1010, hvis du har yderligere spørgsmål. 

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen. Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Lene Schøning Bruun

Lene Schøning er uddannet tekstil konstruktør, skrædder og har en PD i materiel kultur. Hun har undervist på Vrå Højskole siden 2007, og har inden da undervist på Alexandraskolen i Frederikshavn, der var kendt for sine dygtige skræddere. Hun har bla. syet tøj til Ghita Nørby, Diana Benneweis, Prinsesse Alexandra og flere kendte politikere.

Hun underviser Syning og design, Naturliv. I forlængelse af undervisningen har Lene startet Youtube kanalen Tekstilbanken, hvor hun gennemgår forskellige tekstile teknikker.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange kurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:Scroll to Top
Scroll til toppen