fbpx

7 dages Keramik kursus – Klassisk keramik

Information om keramik-kurset

kr 5.050 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
Bad og toilet på værelset
 • 24-30. juni 2024 (ledige pladser)
 • En del af kunstugerne
 • Ungdoms- og Studiepris: 4.050,-
1 ledig plads

Lær klassisk keramik helt fra bunden​

Et kursus på Vrå Højskole i klassisk keramik er for såvel let øvede som begyndere. Vi vil arbejde med forskellige emner indenfor drejning, som kan være:

 • Drejeteknikker
 • Form og formøvelser
 • Efterbearbejdning af drejede emner
 • Proportioner
 • Glasering

Nordjylland er beriget med mange dygtige og spændende kunsthåndværkere og ikke mindst en fantastisk skøn natur. Der vil være en fælles tur med værkstedsbesøg.

Der undervises i plenum – men du vil også modtage individuel undervisning, hvor du vil få konkret vejledning og gode råd. Du kan få sparring fra både kursister og underviser.

Du kan købe materialer på højskolen. I løbet af kurset, når vi at glasere (langt de fleste af) de produkter I har skabt. Keramikken skal brændes igen efter glasuren, så der er grænser for hvor meget vi kan nå gøre helt færdigt.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at fokus på kurset er, at lære nye teknikker og teste dem af. Du skal derfor ikke forvente, at du kan nå at producere færdige produkter i rå mængder.


Måden vi regner prisen på ler ud på er ændret:

Du betaler 20,- pr. kg. vådt ler. Når vi er klar til at fylde ovnen, kan du vælge 5 kg af dine arbejder, som vi kan brænde for 20,- pr. kg. Glasur er inkl. i prisen.

Hvis du har lavet mere end de 5 kg, kan vi hjælpe med at finde værksteder i nærheden af hvor du bor, som kan hjælpe dig med at glasere og brænde.

Vær opmærksom på at vores kurser indeholder mere end fag-undervisning. Der er også planlagt tid til foredrag, hygge i dagligstuen, frokost, indlogering etc. Du vil få et skema for kurset tilsendt inden kursusstart. På 7-dages kurser, er der typisk ikke værkstedsundervisning første og sidste dag.

7 dages Keramik kursus - Klassisk keramik 2

Om dig:

 • Du har lyst til at lære mere om keramik og er åben for feedback og konstruktiv kritik
 • Du er indstillet på nogle hyggelige dage i selskab med andre keramik interesserede. 
 • Du er klar på masser af god mad, højskolesang og samvær på tværs af højskolekurserne.

Har du særlige kosthensyn, skal du gøre opmærksom på det ved tilmelding. Ønsker du indkvartering i eneværelse koster det 1450,- i tillæg.

Særlige forhold for ungdomspris:
Deltager du som ung mellem 18 og 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen. Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Nanna Simonsen

På kurset undervises du af Nanna Simonsen, der selv er tidligere elev på Vrå Højskole. Nanna kastede under sit højskoleforløb sin kærlighed på keramikken og er ved at åbne egen web-shop hvor hun sælger sit smukke keramik. Nanna har erfaring med undervisning på vores sommerkurser, undervisning af udenlandske gæster samt på højskolens lange forløb. Du kan se noget  af Nannas keramik på https://www.instagram.com/nannaceramics/

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange kurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:Scroll to Top