Skriveværksted

Er du glad for at skrive - eller vil du gerne i gang?

Det kræver ingen forudsætninger at deltage på skriveværkstedet på Vrå Højskole. Måske er du allerede glad for at skrive – eller måske vil du gerne have inspiration til at komme i gang.

Vi arbejder med ord på alle mulige måder:

• Du kan få inspiration til at skrive fiktion
  • Vi arbejder med genreforståelse, opbygning, forskellige teksttyper, mv.
  • Du får inspiration til gode historier
  • Du lærer om karakteropbygning
  • Du får mulighed for at arbejde videre på egne tekster – måske har du en masse liggende i skrivebordsskuffen (eller i skyen), som du vil støve af og arbejde videre på, eller måske opstår der nogle nye undervejs.

I Skriveværksteder arbejder vi også med at forbedre dit ordforråd og din grammatik-forståelse. Du vil derfor få en række øvelser, som eksempelvis kunne være:

• at skrive resumé af en tekst
  • skriftlige trænings-øvelser
  • oplæsning og udtale

Du kan også bruge skriveværkstedet, hvis du skal have hjælp til at skrive akademisk – eller du skal skrive en jobansøgning eller et CV

Undervisningen

Ud over oplæg og øvelser, så vil der i  perioder  blive lagt vægt på, at du selv sætter dig til tasterne og producerer tekst.
Det kan være at du har lyst til at arbejde med fiktion, eller har lyst til at prøve at skrive en lille opgave som forsmag på videre uddannelse.

Skriveværkstedet indeholder også litteraturkendskab. Vi læser uddrag fra danske og engelsksprogede tekster, som du er med til at vælge.

OM dig:

Du er klar på både klasseundervisning og på at arbejde selvstændigt
Du er åben overfor feedback og konstruktiv kritik
Du er klar på at få både “skrivelektier” og “læse-lektier” for.

Det kan være en fordel at medbringe sin egen computer i skriveværkstedet, men det er ikke et krav.

Brug skriveværkstedet som springbræt til videregående studier, forfatterskolen,  litteraturvidenskab – eller til at skrive den ansøgning, der skaffer dig drømmejobbet.

Janni Olesen

Janni Olesen har været ansat på Vrå Højskole siden 2015.

Underviser på skriveværksted og i faget populærkultur på højskolens lange kurser, og afholder hver sommer en uges intensivt forfatterkursus.

Janni modtog Bogforums Debutantpris i 2008 og har modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond. Hun er tilknyttet forlaget Gyldendal og skriver young adult-fiktion – seneste udgivelse er romanen “Hvad så hvis jeg er?” (august 2019).