Vrå Højskole satser på efterårskurser

Kom helt tæt på højskole-livet, når Vrå Højskole i november åbner for ugekurser om højskolens betydning,  digitale færdigheder og kreative værkstedsfag

Har du lyst til at komme helt tæt på en af Danmarks ældste højskoler? Så er chancen der i november, hvor Vrå Højskole tre uger i træk arrangerer ugekurser:

Vi har valgt at tage en gammel efterårskursus-tradition op igen. Vi har tidligere kørt ugekurser sidst på året med succes. Vi håber, at ”relanceringen” bliver taget godt i mod, siger højskoleforstander Pia Schnoor.

Sammen med sin ægtefælle, viceforstander Søren Ottzen, står hun selv i spidsen for det første kursus, der bliver holdt i uge 45. Her kommer kursisterne ”i sporet på Vrå Højskole”, og får blandt andet historien om, hvordan højskolen blev flyttet sten for sten fra Stenum, om Grundvigs veninde, Louise Skrike, og om Jakob Knudsen, der skrev ”Se nu stiger solen” på højskolen:

Det bliver en uge, hvor vi fordyber os i Vrå Højskoles DNA. Vi vil tale om højskolens betydning og om, hvordan demokrati og dannelse stadig er de vigtigste begreber i en moderne højskolehverdag. Samtidig markerer vi i netop den uge 175 året for højskolebevægelsen. Det glæder vi os til at fejre med kursisterne, siger Pia Schnoor.

I uge 46 kan højskolekursisterne få trænet ”digitale færdigheder” og blandt lære om  streaming og facetime, Nem ID, digital signatur og podcast. Den sidste af de tre uger bliver et ”krea-kursus” hvor kursisterne på skift er rundt i højskolens værksteder:

Her vil man både få mulighed for at få fingrene i keramik, maling og prøve kræfter med både analog og digital fotografi, siger Pia Schnoor, der understreger, at det for alle tre kurser er muligt at deltage som dagskursist, hvis man bor i nærheden af højskolen og helst vil sove i sin egen seng

Pia og Søren

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Scroll til toppen