Tekstilkursus: Sy og design af genbrugsmaterialer.

LAST MINUTE PRIS!

Alle vores ugekurser på hjemmesiden gennemføres, så nu vil vi sørge for at kurserne er fyldt så godt op som muligt. Så de følgende priser er en slags LAST MINUTE slagtilbud.

Information om tekstil-kurset

kr 1.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
  • Uge 25: 18-06-2022 – 24-06-2022
  • Uge 25: LEDIGE PLADSER
  • Ungdoms- og Studiepris: 1.950,-
Ledige pladser

Sy og design af genbrugsmaterialer

Sy og design nederdele af genbrugsmaterialer. Vi gennemgår grundteknikker og materialevalg, laver et personligt mønster fra bunden og syr en nederdel efter dit eget mønster.

Hver dag får du workshop med instruktør, inspirerende foredrag eller udflugter og tid til at fordybe dig på egen hånd i det fag, du har valgt. Hver aften er der program, som er fælles for skolens kursister. Her får du klassisk højskole og tid til hygge.

Workshop:

Sy og design med genbrug

Brug de ressourcer, som allerede har kostet på Moder Jord-kontoen. Vi taler om, hvad de forskellige materialer egner sig til. Når man taler om genbrug kan man dele det op i tre kategorier; en genstand, som blot gives videre, en genstand som bliver frisket op, men beholder sin funktion og endelig en genstand, som man laver noget helt andet ud af. Det er den sidstnævnte kategori, vi arbejder med på denne workshop.

Går du med en designerdrøm, eller vil du gerne sy og designe dit eget tøj ud af genbrugsmaterialer, er denne workshop et godt sted at starte.

Du lærer, hvordan du ud af herreskjorter, cowboybukser, gardiner eller duge kan fremstille din egen nederdel eller et skørt.

Her får du mulighed for at fremstille dit personlige mønster til nederdele.

Du vil blive introduceret til:

  • Forskellige konstruktionsmetoder

  • Personlig måltagning

  • Oplægningsmetoder, som passer til forskellige modeller

  • Lynlåsisyning

  • Planlægning af projektet

  • Materialevalg

Du medbringer et par ideer og vi udvikler på dem. Du bør medbringe en lille bunke af materialer som du ønsker at arbejde med. Det er en god ide at have lynlåse, elastik og sjove bånd med.

Du kan forvente af få et mønster og en næsten færdig nederdel med hjem alt efter erfaring og sværhedsgrad. Det bliver en sjov uge hvor ideer, glæder og frustrationer flyver igennem luften.

Der må påregnes en fælles udgift til materialer.

Meget mere end bare workshops

Når du er på ugekursus på højskolen, lærer og forbedrer du dine tekniske færdigheder inden for dit valgte fag. Men et sommerkursus er meget mere end det. 

Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.

Ud over dem du går på hold med, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister. 

Har du særlige behov i forhold til mad, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergikerere, veganere og vegetarer.

På sommerkurserne er det normalt, at du bliver indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra 

Du er også velkommen til at ringe på 9898 1010, hvis du har yderligere spørgsmål. 

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.

Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Lene Schøning Bruun

Lene Schøning har været ansat på Vrå Højskole siden 2008.

Hun er uddannet Tekstil Konstruktør og har en PD i materiel kultur.

Lene har undervist på Alexandraskole i Frederikshavn, der er kendt for sine dygtige skræddere.

Hun har bla. syet tøj til Ghita Nørby, Diana Benneweis, Prinsesse Alexandra og flere kendte politikere.

Hun underviser i fagene Tekstildesign og Persillerod & Forglemmigej.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Nogle af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:Scroll til toppen