Nytår på højskole

Uge 52-01: 27-12-2018 – 02-01-2019

Pris: Kr. 4900 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: Venteliste

Nytår på højskole er en sikker fest

Når du fejrer nytår på højskole i Vrå, kan du være sikker på dejlige omgivelser, god mad og gode oplevelser. Vi har altid et spændende tema og underholdende ture. I dagene op til nytår er der foredrag, sangaftener med højskolesangbogen og anden god underholdning.

Programmet er lagt så alle kan være med, og der er selvfølgelig både morgensamling og en god lang pause efter frokost. 

Vores køkken og festlokaler kan du læse mere om på siden: https://vraahojskole.dk/catering-og-festlokaler/

Fiskere & skudehandlere

Nytårskursus på Vrå Højskole 27. dec. 2018 – 2. jan. 2019.

Fiskere har altid været en del af Nordjyllands vestkyst, og de mange skudehandler har gennem årene været væsentlige for udviklingen af vestkystens byer – og ikke mindst nutidens badebyer.

På nytårskurset sætter vi fokus på fortiden og nutiden i fiskeri- og handelsverdenen. Vi skal besøge den moderne fiskeauktion i Hirtshals og den historiske Tornby Gl. Købmandsgaard

Vi tager forbi kystbyerne Løkken og Lønstrup og kigger på deres huse, natur og muligheder – og dykker ned i historien om fiskeriet og skudehandlen. 

Der bliver også mulighed for et besøg i både ”Cigarbaren” og ”Strikke-salonen”, og vi vil tage en god snak om mulighederne og ønskerne til det kommende år.

Kom til nytår på højskole og nyd højskolens særlige liv med snak, samvær, højskolesang, lækker mad – og ikke mindst en festlig nytårsaften.

Vi starter det nye år med en dejlig travetur 1. januar, hvor vi får vind i håret og et blik på et af Danmarks smukkeste steder: Kærsgård Strand.

Programmet for nytårskurset

Torsdag 27. december: Eftermiddagskaffe, indkvartering, middag og introduktion til ”Fiskere og skudehandler” ved forstanderparret Pia Schnoor og Søren Ottzen.

Fredag 28. december: Tidligt op, og efter en hurtig kop kaffe og et enkelt rundstykke drager vi afsted til fiskeauktionen i Hirtshals, hvor vi kommer helt tæt på det moderne fiskeri. Hjem til en lækker brunch og lidt senere afsted til Tornby Gl. Købmandsgaard, hvor Jens Erik Bonné fortæller om skudehandlens historie og vilkår. Senere drikker vi kaffe i Mettes Kaffestue og får mulighed for at kigge mere på købmandshandlen. Efter aftensmaden siger vi ”Farvel til 2018”.

Lørdag 29. december: Formiddagen bruger vi på et foredrag om skudehandel og fiskere, deres levevilkår og hverdag. Efter frokost tager vi højskolebussen til Løkken og Lønstrup og ser på den smukke natur og de byer, der har dannet centrum om skudehandlen. Aftensmaden denne dag er gallamiddag, hvor menuen tager afsæt i kursets tema.

Søndag 30. december: Efter morgenmaden åbner vi cigarbaren og strikkesalonen og taler om forventninger til det kommende år. Efter frokost kigger vi på gamle billeder og prøver fototeknikken med at male med lys. Om aftenen er der foredrag og hygge med højskolens lærere.

Mandag 31. december: Efter morgensamlingen bliver årets sidste dag brugt sammen med kokken. Der skal blandt andet bages brød og anrettes fisk. Efter frokost er der en lille koncert og bagefter mulighed for en rask gåtur, så der kan samles appetit til nytårsmiddagen. Vi mødes klokken 18:00 til Dronningens nytårstale, og derefter er der festmiddag. Året sluttes med fyrværkeri og natmad.

Tirsdag 1. januar: Vi starter roligt ud med brunch og tager derefter bussen til Kærsgård Strand – et fredet område, hvor naturen er ekstra smuk og uberørt af menneskehånd. Når vi kommer hjem, er der varm chokolade og hjemmebagte boller. Efter middagen ser vi sammen statsministerens nytårstale og samles til sangaften.

Onsdag 2. januar: Efter morgenmad siger vi farvel og tak for denne gang – og måske på gensyn til næste års nytår på højskole!

Mere om alt det, du kan opleve

Maden
Vrå Højskoles kokke vil i løbet af nytårskurset forkæle din gane og
din mave. Maden til nytår på højskole er lavet fra bunden med gode lokale
råvarer. Højskolens køkken har det økologiske bronzemærke og serverer
en alsidig menu til alle måltider. Både den 29. og nytårsaften
er lækre vine inkluderet i måltidet.

Vestkysten
Vi vil i løbet af nytårskurset gøre stop ved flere smukke steder langs
Vesterhavet og vestkysten. Vi skal blandt andet besøge Løkken,
Lønstrup, Kjærsgård og Tornby Strand.

Fordragsholdere
Glæd dig til at høre mere om skudehandlen, når Jens Erik Bonné fra
Tornby Gl. Købmandsgaard åbner for fortællingerne og historierne
om handlen langs vestkysten, mød også auktionsmester Karsten
Petersen, der vil fortælle om fiskeriets vilkår og udvikling i dag.

Musikken
Vrå Højskole er lig med sang og musik, og hver dag vil vi synge
sange fra højskolesangbogen, når vi mødes til morgensamling. Nytårsaftensdag
er der en lille koncert og årets første aften i 2019 er
helliget fællessang i foredragssalen – det hører sig også til når der er nytår på højskole.

Den daglige rytme

8.00 Morgenmad i spisesalen
9.00 Morgensamling med sang i foredragssalen
9.30 Formiddagsaktivitet med kaffepause
12.00 Frokost og efterfølgende siesta
14.00 Eftermiddagsaktivitet med kaffepause
18.00 Middag i spisesalen eller kunstsalen
19.30 Aftenaktivitet i foredragssalen + kaffe

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage i nytår på højskole, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. Kurset er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle. Hvis du kender én, der kunne tænke sig at komme med, skal du være mere end velkommen til at fortælle om denne side.

Skulle Nytår på Højskole, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder til at komme afsted.

Uforpligtende tilmelding til kurset:

Scroll til toppen