Malerkursus – Akvarel og illustration

Information om maler-kurset

kr 4.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
  • Uge 25: 18-06-2022 – 24-06-2022
  • Uge 25: LEDIGE PLADSER
  • Ungdoms- og Studiepris: 3.950,-
Ledige pladser

Akvarelkursus med Anna Corydon

På dette sommerkursus kommer du til at få fingrene i akvarellen gennem forskellige opgaver. Kurset er for øvede såvel som begyndere.

Vi arbejder hver dag med en ny fast opgave, men der bliver også tid til at nørde med det du har lyst til at dykke ned i. Dagsopgaverne kan bestå af opstillinger/ stil-lebner, landskabsmaleri, arkitektur og illustration af eksempelvis fortællinger.

Da Vrå Højskole ligger i perfekt afstand til både marker, dyr, gamle bygninger og havet skal vi selvfølgelig ud og finde inspiration og male i felten.

Undervisningen vil bestå af et dagligt oplæg om eksempelvis akvarellens muligheder og teknikker, hvordan man kan bruge farveblyant, tusch, tørpasteller og blæk for at fremhæve akvarellens struktur, eller hvad forskellen mellem hot-pressed og cold-pressed akvarelpapir kan gøre i den måde man arbejder med akvarellen på. Selvfølgelig vil der også være oplæg om kunstnere, som arbejder med akvarel. Der vil både være fælles gennemgang af teknikker men også individuel feedback, hvor jeg vil se nærmere på, hvor du præcis kan udvikle dig.

Vi vil hver dag, afslutte med at se på hinandens arbejde, her vil alle kunne byde ind med konstruktiv kritik og gode kommentarer sammen med underviseren.

Akvarel giver dig et utal af muligheder, som du enten kan bruge til at blive endnu dygtigere i dit personlige akvarelstrøg, eller finde ind til dit personlige udtryk.

Om dig:

  • Du har lyst til at bruge 5 dage med akvarelmaling på Vrå Højskole
  • Du har mod på at nørde teknikker og maleopgaver
  • Du synes det kunne være fedt at lære mere om din egen måde at bruge akvarel på, eller finde den
  • Du er indstillet på at arbejde i værksteder sammen med andre
  • Du er åben overfor konstruktiv kritik og vejledning

Det er en god idé, at medbringe en lille “felt-skammel” eller taburet, som du kan bruge, når vi maler udendørs. Du kan købe materialer på højskolen, men du er også velkommen til at medbringe dem selv, og vær endelig ikke bange for at tage materialer med, som du selv synes er gode at koble med akvarellen.

Særlige forhold for ungdomspris:

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort (25 -30 år) skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.
Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

 

Meget mere end akvarel-maling

Når du er på sommerkursus i akvarel-maling lærer og forbedrer du dine tekniske færdigheder inden for maling med vandfarver. Men et sommerkursus er meget mere end det. 

Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.

Ud over dem du går på hold med, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister. 

Har du særlige behov i forhold til mad, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergiker og vegetarer.

På sommerkurserne er det normalt, at du bliver indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra 

Du er også velkommen til at ringe på 9898 1010, hvis du har yderligere spørgsmål. 

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.

Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Anna Corydon

Har haft sin gang på højskolen i flere år, både som elev og underviser. Hun har en bachelor i kommunikationsdesign fra Kolding Designskole og har været i Hamborg på universitetet HAW for at tage fag i illustration, maleri, træsnit og papirklip. Nu studerer Anna på Den Frie Lærerskole på Sydfyn. Hun arbejder primært med akvarel og farveblyant, men har også et lille trykværksted hvor der snittes i linoleumsplader og trykkes.

Generelt er der sjældent personer i Annas værker, da hendes hensigt er, at skabe fortællinger hvor beskueren kan se sig selv, eller en de kender i, eller for associationer til en begivenhed eller et forlagt minde. Bedst af alt er, når beskueren selv kan digte videre på historien.

Anna har deltaget i flere udstillinger bl.a. i Odense på Kunsthal U-lys og i Brabrand på Det Gamle Gasværk.  Hun har været ansat ved Aart De Vos i Aarhus og har et indgående materialekendskab.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Nogle af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll til toppen