Lær at sy patchwork på symaskine

Uge 32: 04-08-2019 – 10-08-2019

Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: AFLYST

Skab dit personlige præg med lapper og knapper

Patchwork på symaskine er mange ting; fra sammensyning af toppe, over applikationer, til selve quiltningen. På dette ugekursus på Vrå Højskole lærer du om de forskellige teknikker, der bruges i patchwork i dag. Du vil blandt andet blive introduceret til:

 • Hvordan skærer man ud, så det bliver præcist
 • Hvordan syr man et præcist patchwork-sømrum
 • Hvordan laver man applikationer
 • Hvordan quilter man på symaskinen. Både frihåndsquiltning – med og uden linealer- og quiltning med almindelig symaskinefod / overtransportør.
 • Eller hvad med at quilte motiver på stof og male dem bagefter ?

Patchwork er tæpper, men også tasker, billeder, dækkeservietter og meget mere, alt i traditionelle eller mere moderne mønstre. Der er mange forskellige teknikker, der bruges i patchwork i dag, men grundlaget for dem alle, er de helt basale færdigheder, som gør dig fri til at eksperimentere.

Om dig:

 • Du har lyst til at lære patchwork-teknikker
 • Du har lyst til at få feedback og input på dit arbejde
 • Du kan arbejde i et åbent værkstedsmiljø
 • Du har din egen symaskine eller du kan låne en, som du kan medbringe
 • Du har mulighed for at medbringe stof og tilbehør
 • Det har ikke betydning om du er nybegynder eller øvet, der er plads til alle på patchwork holdet

Patchwork dage

Vi starter hver dag med en fælles gennemgang af en grundlæggende teknik. Instruktøren laver gerne fælles gennemgang på baggrund af ønsker fra kursisterne, så hvis du brænder for at lære en helt specifik patchworkteknik, så kom med dit ønske – gerne i god tid inden vi skal sy sammen.

Efter den fælles gennemgang, kan du få individuel vejledning til netop dit patchwork projekt. – Uanset om du syr et af de mønstre, som instruktøren har med til inspiration, eller du har dit eget mønster med. Brug ugen til at fordybe dig i din hobby, vær sammen med ligesindede ”stof-afhængige”, og lær masser af tricks til at blive bedre til patchwork. 

Du vil samtidig møde mange andre højskolekursister, der er på skolen samtidig med dig. Hele højskolen mødes til måltiderne og til morgensamlinger – og aftenarrangementer. Har du særlig ønsker i forhold til kost og indkvartering, skal du gøre opmærksom på det ved tilmeldingen. Det koster 800,- i tillæg, hvis du ønsker at komme på eneværelse.

Patchwork - kuber

Underviser

Camilla Vinter Poulsen

Alle kan sy patchwork – og alle kan blive gode til at bruge både sy- og broderimaskiner! Sådan lyder Camilla Vinter Poulsens filosofi. Hun er ekspert i Benina sy- og broderi maskiner, og ejer af Quiltefant.dk, som hun har haft siden 2007. Butikken har specialiseret sig i patchwork og importerer selv stof og materiale fra bla USA. Camilla er oprindeligt uddannet jurist, men har gjort patchwork til sin levevej og har undervist i mere end 15 år i faget. Camilla er desuden forfatter til bøgerne “Julens Patchwork” og “Sommerens Patchwork”.

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Uforpligtende tilmelding til kurset:

Scroll til toppen