Kunst Workshops og Klassisk Højskole – uge 27
Information om kurset
-
Uge 27: 03-07-2023 – 09-07-2023
-
Uge 27: ca. 70 pladser i alt
-
Ungdoms- og Studiepris: 3.950,-
Kom med på det store kunstkursus: Kunst-workshops og Klassisk Højskole - uge 27
I år præsenterer vi en ny type kunstkursus, hvor vi gør noget ekstra ud af den fælles tid på tværs af workshops og værksteder.
Alle formiddage starter med undervisning på workshoppen i værkstederne, der er åbne hele dagen. Om eftermiddagen tilbyder vi klassisk højskole med spændende foredrag, diskussioner, fællessang og tilrettelagte ture.
I tilmeldingsformularen vælger du én workshop du vil følge hele ugen.
Lidt om sommerens kurser generelt
Det er selvfølgelig ikke kun fag-undervisning og workshops. Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.
Ud over dem der har valgt den samme workshop som dig, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister
Har du særlige behov i forhold til allergener i maden, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergikere og vegetarer.
På sommers kurser bliver du som standard indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra
Du er også velkommen til at ringe på 98 98 10 10, hvis du har yderligere spørgsmål.
Særlige forhold for ungdomspris
Deltager du som ung mellem 18 og 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.
Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.
- Broderi og genbrug
- Tufting workshop
- Guldsmedens arbejdsmetoder (VENTELISTE)
- Udtryk, drama og stemninger i maleriet (VENTELISTE)
- Fotoworkshop – digital
- Raku keramik workshop (VENTELISTE)
Hvis du kunne tænke dig at se skolen inden du tilmelder dig, kan du komme få en ekstra-højtidelig rundvisning på Vrå Højskole med Anders og Anders via Youtube.
Oversigt over workshops
Broderi og genbrug workshop
med underviser Lene Schøning
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne almindelig DMC broderitråd, strikkegarn, bånd, perler.
Forberedelses-tips: Du kan se de forskellige videoer om sting på Lenes YouTube-kanal Tekstilbanken
Lene Schøning er uddannet tekstil konstruktør, skrædder og har en PD i materiel kultur. Hun har undervist på Vrå Højskole siden 2007, og har inden da undervist på Alexandraskolen i Frederikshavn, der var kendt for sine dygtige skræddere.
Hun har bla. syet tøj til Ghita Nørby, Diana Benneweis, Prinsesse Alexandra og flere kendte politikere.
Lene har YouTube-kanalen Tekstilbanken hvor du allerede nu kan lære masser af nyttige teknikker inden ugekurset.
Broderede accessories
Flere og flere har fået øjenen op for det fine gamle håndarbejde – broderi. Broderi er et meget langsommeligt og meditativt håndværk. Du vil blive præsenteret for den helt originale måde at stingene på i hånden og hvordan vi i 2023 tillader os at forny stingene, så de kan passe til den mere moderne og personlige udtryksform. Til det vil vi benytte forskellige garner – almindeligt dmc broderitråd, strikkegarner, bånd, perler og andet sjovt. Udover stingene, vil vi arbejde med forskellige stoffer som baggrund og som applikation. Vi vil brodere små kunstværker som omsættes til æsker, medaljer, armbånd, halskæder og andet tilbehør. Der må påregnes en udgift til materialer.
Materialer kan købes gennem skolen, men du er også velkommen til at medbringe dine egne materialer. Husk værkstederne er åbne hele dagen, så der er rig mulighed for at dyrke håndarbejdet.
Tufting workshop
med underviser Janne Kjærgaard Nielsen
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne skitser og gode ideer.
Forberedelses-tips:
Janne er uddannet bibliotekar. Hun har været ansat som højskolelærer på Vrå Højskole siden 2003.
Janne bor sammen med sin familie tæt ved højskolen. Hun er mor til tre og er en ekspert i Vrå og omegn. Så hun er god at spørge, hvis du er i tvivl om noget i højskolens nærområde.
Hun er bidragsyder til bogen “Højskolepædagogik”. Hun har taget den højskolepædagogiske specialuddannelse HPU.
Ved siden af sit arbejde med højskolen er Janne koordinator for FOF undervisningen på skolen – og så er hun stærk med et par strikkepinde, en væv eller en Danella-nål.
Tufting
Tufting er en ældre teknik, som i mange år har været gemt og glemt af de fleste. Vi finder teknikken frem igen og bruger den til at lave cool tæpper, puder og billeder.
Når man tufter, bruger man en ramme og et værktøj – her på højskolen bruger vi den originale Danella-nål. Med Danella-nålen laver du tætte løkker gennem stoffet og arbejder egentlig på bagsiden af stoffet. Løkkerne fæstnes til sidst med flydende latex, som smøres på bagsiden.
Teknikken er let at lære, og resultatet er både sjovt og fint – og så slidstærkt, at tufting kan bruges til gulvtæpper, hynder og puder. Du kan også bruge tufting til at lave dekorationer og applikationer, som du kan sy på tøj og tasker, hænge på væggen eller dekorere alt fra vaser til spejle. Du kan nå at færdiggøre flere små projekter eller ét mindre gulvtæppe.
Du låner Danella-nål og ramme på højskolen. Udgifter til garn, lærred og latex må påregnes.
Husk værkstederne er åbne hele dagen, så der er rig mulighed for at dyrke håndarbejdet.
Guldsmedens arbejdsmetoder
med underviser Peter Eskildsen
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne materialer, men ellers kan det købes på skolen.
Forberedelses-tips: Medbring gerne skitser og div. udklip til inspiration, men ikke et krav.
Peter Eskildsen er uddannet guldsmed i 1979. Han har arbejdet på værksteder i Danmark, Norge og Tyskland.
Desuden har Peter været faglærer og uddannelsesleder på Guldsmedehøjskolen, Københavns Tekniske Skole. Peter har haft eget værksted i Hobro siden 2005, hvor han fremstiller smykker i ædelmetal. Se evt. metalisman.dk
Der loddes, saves og files med Peter Eskildsen
Vær med, når guldsmed Peter Eksildsen, deler ud af sine kundskaber på sommerens smykkekursus på Vrå Højskole.
Du kan lære og forbedre følgende teknikker:
- Lodning
- Filning
- Form
- Savning
Uanset om du er begynder eller øvet, vil du i løbet af kurset kunne skabe unikke ting, som du kan tage med dig hjem fra højskolen som et varigt minde.
Undervisningen vil være en veksel-virkning mellem fælles oplæg og personlig vejledning.
Du får:
- Faglig støtte
- Ny inspiration
- Samvær med ligesindede
- Mulighed for at afprøve nye værktøjer
- Mulighed for at afprøve nye metoder, teknikker og virkemidler.
I undervisningen på kurset vil der blive brugt traditionelt guldsmedeværktøj. Hvis du selv har smykkesten, metaller, materialer eller værktøj derhjemme er du velkommen til at tage dem med.
Du kan købe alle de materialer, du har brug for på kurset her højskolen. Vær opmærksom på, at materiale ikke er inkluderet i prisen.
Fotoworkshop – digitale portrætter
med underviser Kristian Bast
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne dit digitale kamera, og en bærbar til redigering. Vrå Højskole har dog kameraer til udlån.
Forberedelses-tips: Man kan jo altid se én video mere om fotografiets kunst på YouTube 🙂
Kristian Bast er født i Hjørring i 1970 og har altid været vild med at fotografere. Som dreng byggede han sine første kameraer selv, og dyrkede interessen i folkeskolens mørkekammer. Kristian fik efter handelsskolen en lærerplads hos fotograf Svend Ladefoged i Fotomagasinet i Hjørring. Siden har han arbejdet som fotograf og fotohandler i Thisted, og startede som 21-årig sit eget atelier og fotohandel i Sindal. Han arbejdede blandt andet tæt sammen med portrætfotograf Grethe Raaby, de har været en vigtig lærermester i mørkekammeret og klassisk portræt-teknik. Kristian har bl.a. vundet titlen som Årets Bryllupsfotograf.
Brug dit digitalkamera til at lave portrætter
Vær med, når vores fotolærer Kristian Bast deler ud af sine erfaringer indenfor portrætfotografi. Du vil i løbet af den uge, workshoppen varer, arbejde med portrætfotografiet af mennesker og modeller (dine med-kursister) i fotostudiet. Du får mulighed for at afprøve mange forskellige teknikker i dit portrætfotografi, med de nyeste digitale teknikker.
Du og de øvrige kursister skal tage billeder både inde og ude. Vi kommer til at arbejde med forskellige lystyper som studioflash, high-speed-sync, LEDlight og forskellige refleksionsteknikker. Vi tester det af både i fotostudiet og udenfor.
Højskolen har et stort fotostudie med masser af udstyr, der kan bruges døgnet rundt. Vi er dog ikke langt fra stranden, så det er også en yndet lokation.
Raku keramik workshop
med underviser Nanna Simonsen
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne noget tøj der må blive beskidt. Skitsebog og eventuelle værktøjer.
Forberedelses-tips: Man kan jo altid se én video mere om keramik teknikker på YouTube 🙂
På kurset undervises du af Nanna Simonsen, der selv er tidligere elev på Vrå Højskole. Nanna kastede under sit højskoleforløb sin kærlighed på keramikken og er ved at åbne egen web-shop hvor hun sælger sit smukke keramik. Nanna har erfaring med undervisning på vores sommerkurser, undervisning af udenlandske gæster samt på højskolens lange forløb. Du kan se noget af Nannas keramik på https://www.instagram.com/nannaceramics/
Lær raku keramik helt fra bunden
Raku workshoppen på Vrå Højskole har fokus på at eksperimentere med den japansk/koreaske særlige brændeteknik, der blandt andet indbefatter en olietønde, åben ild – og som er kendt for sin meget simple proces.
Raku-keramik kurset vil tage udgangspunkt i:
- Eksperimenter med forskellige typer ler
- Dekorationsteknikker
- Skulptur-teknikker
- Pladeteknikker
Der undervises i plenum – men du vil også modtage individuel undervisning, hvor du vil få konkret vejledning og gode råd. Du kan få sparring fra både kursister og underviser.
Du kan købe materialer på højskolen. Det vil ikke være alle dine ting, som kan nå at blive brændt, men eventuel senere brændinger kan aftales.
Vi vil gerne gøre opmærksom på, at fokus på kurset er, at lære nye teknikker og teste dem af. Du skal derfor ikke forvente, at du kan nå at producere færdige produkter i rå mængder. Pris pr. kg. færdigbrændt ler: Kr. 50,-
Værkstederne er åbne hele dagen, så der er rig mulighed for at være produktiv.
Udtryk, drama og stemninger i maleriet
med underviser Verner Brems
Krav til forkundskaber: Ingen
Medbring: Gerne en skitsebog og masser af ideer. Forklæde og tøj der kan klare lidt maling.
Forberedelses-tips:
Verner Brems er uddannet ved Designskolen i Kolding og Academy of Fine Arts in Krakow.
Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund.
Se mere på vernerbrems.dk
En uge i malerværkstedet på Vrå Højskole
På dette højskolekursus arbejder vi med følgende emner i maleriet:
- Farven som naturkraft
- Billedet som lyrisk tone
- Det poetiske maleri
- Analogmaleriet
- Abstrahere genkendelige symboler og objekter
Billedkunstner Verner Brems vil guide dig gennem akrylmaleri, abstraktioner og blandform med kombinationer.
Du får lejlighed til at arbejde med ekspressivt portrætmaleri og udtrykke drama og stemninger via maleriet.
Det enkle i det komplicerede. Orden i kaos. Om billedkompositionens usynlige sprog. Fra proces til resultat. Det uventede 5. element implementeret i billedkomposition.
Materialer kan købes på skolen, men du er også velkommen til at medbringe dine egne materialer. Skolen sætter staffelier op. Husk tøj, der kan tåle lidt maling.
Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!
Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.
Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.