Kulturkursus - Tæt på kulturen i Nordjylland

Information om kultur-kurset

kr 4.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
 • Uge 25: 18-06-2022 – 24-06-2022
 • Uge 25: LEDIGE PLADSER
 • Ungdoms- og Studiepris: 3.950,-
Ledige pladser

En unik mulighed for at komme tæt på den nordjyske kultur

Brug en uge af sommeren på kulturkursus midt i Vendsyssel, hvor du vil få et indblik i Nordjyllands kulturliv via udflugter og foredrag, krydret med højskolehygge og god gourmet-mad.

Vi vil sætte fokus på egnens kulturinstitutioner og vi vil undersøge, hvordan kulturen overlever i Vandkantsdanmark. Vi vil se på de udfordringer og muligheder, der er i den nordligste del af Danmarks kulturliv.

I Kulturkursus – Tæt på kulturen i Nordjylland har vi tidligere sat fokus på

 • Vrå Bryghus
 • Engelund Samlingen
 • PixlArt i Østervrå
 • Glocal Art i Dronninglund
 • Vendsyssel Teater
 • Musikkens hus i Aalborg
 • Skagens kunstmuseum

Kurset foregår i tæt samarbejde med Nordjyllands Kulturinstitutioner. Vi skal blandt andet besøge Danmarks nyeste provinsteater i Hjørring. Vi tager også højskolebussen til Aalborg, hvor vi skal se det nybyggede Musikkens Hus og Aalborgs nye havnefront, der er byens store trækplaster. Vi skal også nordpå og besøge Skagen – og selvfølgelig Vestkysten, Rubjerg Knude fyr og Mårup kirke.

Du får i løbet af denne højskoleuge en helt unik mulighed for at komme tæt på den nordjyske kultur, samtidig med, at du får godt selskab af de øvrige kursister på højskolen til måltiderne, morgensamlingerne og aftenarrangementerne. Og der vil naturligvis også være lejlighed til at tage på tur til Vesterhavet.

Om dig:

 • Du har lyst til at vide mere om Nordjyllands kulturliv
 • Du har lyst til at høre foredrag og komme på museer
 • Du er indstillet på at tage på udflugter
 • Du har lyst til hygge og samvær med andre kursister

Har du særlige hensyn, som vi skal tage i forhold til din kost, kan du gøre opmærksom på det i din tilmelding. Det er også her, du har mulighed for at bestille enkeltværelse. Bemærk: Enkeltværelse koster et tillæg på 1450,-

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort (25 -30 år) skal du huske at markere boksen i tilmeldingen. Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Janne Kjærgård Nielsen

Janne er uddannet bibliotekar. Hun har været ansat som højskolelærer på Vrå Højskole siden 2003.

Janne bor sammen med sin familie tæt ved højskolen. Hun er mor til tre og er en ekspert i Vrå og omegn. Så hun er god at spørge, hvis du er i tvivl om noget i højskolens nærområde.

Hun er bidragsyder til bogen “Højskolepædagogik”. Hun har taget den højskolepædagogiske specialuddannelse HPU.

Ved siden af sit arbejde med højskolen er Janne koordinator for FOFundervisningen på skolen – og så er hun stærk med et par strikkepinde og en fast del af holdet bag “strikfestivalen” på højskolen.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Nogle af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll til toppen