Keramikkursus - Klassisk keramik og drejeteknik

Information om keramik-kurset

kr 4.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
 • Uge 26: 25-06-2022 – 01-07-2022
 • Uge 26: VENTELISTE
 • Uge 27: 02-07-2022 – 08-07-2022
 • Uge 27: VENTELISTE
 • Ungdoms- og Studiepris: 3.950,-
VENTELISTE

Prøv kræfter med drejeskiven og keramik

Et sommerkursus på Vrå Højskole i klassisk keramik er for såvel let øvede som begyndere. Vi vil arbejde med forskellige emner indenfor drejning, som kan være:

 • Drejeteknikker
 • Form og formøvelser
 • Efterbearbejdning af drejede emner
 • Proportioner
 • Design
 • Ideudvikling
 • Glasering

Nordjylland er beriget med mange dygtige og spændende kunsthåndværkere og ikke minst en fantastisk skøn natur. Der vil være en fælles tur med værkstedsbesøg.

Der undervises i plenum – men du vil også modtage individuel undervisning, hvor du vil få konkret vejledning og gode råd. Hver dag sluttes dagen af med en fælles gennemgang dagens produktion. Her får du sparring fra både kursister og underviser.

Om dig:

 • Du har lyst til at bruge 5 dage med klassisk keramik på Vrå Højskole
 • Du er indstillet på at arbejde i værksteder sammen med andre
 • Du er åben overfor konstruktiv kritik og vejledning
 • Medbring forklæde, skitsebog og dit eget yndlingsværktøj, hvis du har det.

Du kan købe materialer på højskolen. Vi arbejder i hvidt stentøjsler. Det vil ikke være alle dine ting, som kan nå at blive brændt, men du vil kort tid efter kurset kunne afhente det resten af dine produkter, enten forglødede eller glasurbrændte.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at fokus på kurset er, at lære nye teknikker og teste dem af. Du skal derfor ikke forvente, at du kan nå at producere færdige produkter i rå mængder. Pris pr. kg. færdigbrændt ler: Kr. 50,-

Klassisk Keramik er mere end mindfulness

Når du er på sommerkursus i klassisk keramik, vil du lære at være til stede i nuet, udvide din materialeforståelse, lære om proportioner og tekniske kunnen. Men et sommerkursus er meget mere end det.

Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.

Ud over dem du går på hold med, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister

Har du særlige behov i forhold til mad, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergiker og vegetarer.

På sommerkurserne er det normalt, at du bliver indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra

Du er også velkommen til at ringe på 98 98 10 10, hvis du har yderligere spørgsmål.

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.

Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Laura Kjærgaard Sørensen

Jeg er en kreativ sjæl, der har en stor kærlighed for det gode håndværk og de skabende hænder. De sidste to år har jeg været på Norges traditionshåndværkshøjskole, hvor jeg på nuværende tidspunkt er i gang med at bygge mit eget Tiny-House. Her på skolen har jeg beskæftiget mig med alt fra træarbejde til pil og skindgarvning til syning, uld, vævning og plantefarvning. Men nærmest mit hjerte er leret, som jeg også underviser i. Jeg fascineres over lerets mange muligheder og hvordan det netop indbyder til kreativitet og leg, uanset evner. Drejning og idéudvikling er mit fokusområde, og jeg glæder mig til at dele det univers med Jer. Vi ses til sommer.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Nogle af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:Scroll til toppen