I sporet på højskoleånden og Vrå Højskole

Pris for overnattende kursister: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: Ledige pladser
Max. deltagerantal: 40

Fordyb dig i en højskoleuge, hvor du kommer helt tæt på Vrå Højskoles hverdag, historie og forstanderpar.

I denne uge vil du opleve højskolelivet helt tæt på. Du er sammen med de unge højskoleelever med til morgensamlinger, fællesspisninger og sang. Og så får du historien om, hvorfor og hvordan Vrå Højskole blev til.

Vi skal blandt andet besøge Stenum, hvor højskolen blev bygget i 1872, og siden blev flyttet mursten for mursten til Vrå, hvor den ligger i dag.

Du vil også få historien om ægteparret Terkelsen, der grundlagde højskolen, og om Louise Skrike, der startede en skole lige op ad højskolen og i øvrigt var veninde med selveste Grundtvig. Hør også fortællingen om Jakob Knudsen, der skrev ”Se nu stiger solen” her på højskolen, og ifølge flere vidner går igen i de gamle bygninger.

Du vil i denne uge komme helt tæt på højskolens forstanderpar, Pia Schnoor og Søren Ottzen, der overtog Vrå Højskole i 2007 med bare 7 elever. I dag kører de en moderne, velfungerende højskole, der fortsat har demokrati og dannelse som det vigtigste DNA. I år fejrer højskolebevægelsen 175 års fødselsdag under kurset. Den fest er du selvfølgelig inviteret med til.

Om dig: Du har lyst til at høre mere om en af Danmarks ældste højskoler. Du er indstillet på fællesskab og fællessang, og vil gerne være med til fællesarrangementer med både unge højskoleelever og de øvrige kursister

Program på efterårets ugekurser

Ankomst lørdag d. 2. november kl. 16:00. Afgang fredag d. 8. november efter brunch.

Dagsprogram

07:30-8:15: Morgenmad

08:15-9:00: Morgensamling

09:00-9:30: Morgenkaffe

09:30-12:00: Formiddags modul med undervisning

12:00-13:00: Frokost

13:00-15:30: Eftermiddags modul med undervisning

15:30-18:00: Egen tid

18:00-19:00: Aftensmad

Fri aftenaktivitet og åbne værksteder.

Mad til fællesspisning på Vrå Højskole
Maden er en vigtig del af højskolelivet - og vi spiser ganske fornuftigt i Vrå

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange ugekurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset: