Hundekursus - Lær om menneskets bedste ven

Information om hunde-kurset

kr 6.400 Inkl. kost og logi i enkeltværelse
  • Uge 27: 02-07-2022 – 08-07-2022
  • Uge 27: UDSOLGT
  • Uge 29: 16-07-2022 – 22-07-2022
  • Uge 29: UDSOLGT
VENTELISTE

Kurset for dig og din hund​ på højskole

Har du lyst til at sætte fokus på dig og din hund. Så kom med på en uges kursus sammen med din firbenede makker. Kurset er for dig:

  • Der synes det kunne være sjovt at tage din hund med på højskole
  • For dig, der vil vide mere om hunde eller overvejer at få en hund
  • For dig der bare godt kan lide hunde og gerne vil være i selskab med flere af dem
  • Kort sagt for alle der vil udforske samspillet mellem hunde og mennesker.

Medbring tøj til ude-aktiviteter og al slags vejr. Kom og deltag i nogle sjove dage med børn og hunde og få mere ud af menneskets bedste ven. Alle hunde er velkomne undtagen ulovlige hunderacer og hunde i løbetid. Vi henstiller naturligvis også til at hunde der medbringes på kursus er vant til at omgås andre hunde, ligeledes skal den kunne være alene på værelset i perioder.

Du og din hund behøver ikke at have trænet før. Både nybegyndere og øvede er velkomne. Du må også gerne tilmelde et barn eller barnebarn – blot de er ifølge med dig under hele kurset. 

BEMÆRK: Hundekurset er et af vores aller mest populære kurser. De er derfor hurtigt udsolgt. Du kan blive skrevet op på venteliste, og vi kontakter dig, hvis der bliver en plads ledig.

Sådan foregår en “hundeuge” på Vrå Højskole

Vi spiser sammen med de øvrige sommerkursister og starter dagen med morgensamling.
Dagene går med foredrag, leg, læring, træning og meget andet beskæftiger vi os med, hvorfor hunden gør som den gør og ofte ikke gør.
Vi hører om sanser og behov, om adfærd og opdragelse – vi skal på udflugter i lokalområdet – både i skoven og på de lange hvide strande ved Vestkysten.
Aftenerne bruger vi på sang, foredrag, film og meget andet.

Nye undervisere

Vi har udvidet holdet af undervisere på kurset. Der vil være to af de tre undervisere tilknyttet holdet på en given uge. Det skifter fra uge til uge. Du kan læse mere om underviserne her på siden.

Historisk om hunden

Hvis ikke hunden er menneskets bedste ven, så er hunden i hvert fald menneskets ældste ven. Allerede for over 14.000 år siden begyndte mennesker og hunde at leve sammen. Man mener, at det begyndte med, at hundene kom og spiste af menneskets møddinger.

I begyndelsen har hundene været sky, men efterhånden har de fået mere og mere tillid til mennesker – og omvendt.Til sidst er mennesker og hunde blevet venner, og det har begge parter haft glæde af lige siden.

Undervisere

Bettina Hvidemose

Bettina Hvidemose er eksamineret dyreadfærdsterapeut og uddannet heste- og hundejerinstruktør fra Etologisk Institut, hun har udgivet flere bøger. Bettina driver til daglig “Center for Dyreterapi” og er desuden konsulent ved Nordsøen Oceanarium omkring træning af sælerne.

Renee Kristiansen

Renée er uddannet Veterinær Ernærings Terapeut og Hundeadfærdsinstruktør og arbejder til dagligt hos Center for dyreterapi. Hun har suppleret sine uddannelser med kurser indenfor bl.a. hestetræning og adfærd, holisme samt kurser med bl.a. Dr. Sophia Yin og Anders Hallgren.

Renée har en bred vifte af erfaring indenfor dyretræning, her i blandt oplæring og træning af psykiatriske servicehunde, samt træning af sælerne på Nordsøen Oceanarium.

Maryann Kayleeope

Maryann er certificeret adfærdsinstruktør, adfærdsspecialist mao. hundepsykolog, har træningsplads i naturskønne Nordjylland udenfor Sindal nærmest midt i Slotved Skov Dyrepark. Hun har er tilknyttet Center for dyreterapi og har udover det egen praksis

Vi har lukket for tilmeldingen, da ventelisten nu er så lang at det ikke er realistisk at få en plads.

Scroll til toppen