Hunden – Lær mere om menneskets bedste ven

Status uge 28: Venteliste
Status uge 29: Venteliste
Status uge 31: Venteliste

Kurset for dig og din hund

Har du lyst til at sætte fokus på dig og din hund. Så kom med på en uges kursus sammen med din firbenede makker. Kurset er for dig:

•  der synes det kunne være sjovt at tage din hund med på højskole
  • for dig, der vil vide mere om hunde eller overvejer at få en hund
  • for dig der bare godt kan lide hunde og gerne vil være i selskab med flere af dem
  • kort sagt for alle der vil udforske samspillet mellem hunde og mennesker.

Medbring tøj til ude-aktiviteter og al slags vejr. Kom og deltag i nogle sjove dage med børn og hunde og få mere ud af menneskets bedste ven. Alle hunde er velkomne undtagen ulovlige hunderacer og hunde i løbetid. Vi henstiller naturligvis også til at hunde der medbringes på kursus er vant til at omgås andre hunde.

Du og din hund behøver ikke at have trænet før. Både nybegyndere og øvede er velkomne. Du må også gerne tilmelde et barn eller barnebarn – blot de er ifølge med dig under hele kurset.

BEMÆRK: Hundekurset er et af vores aller mest populære kurser. De er derfor hurtigt udsolgt. Du kan blive skrevet op på venteliste, og vi kontakter dig, hvis der bliver en plads ledig.

Sådan foregår en “hundeuge” på Vrå Højskole:
  • Vi spiser sammen med de øvrige sommerkursister og starter dagen med morgensamling.
  • Dagene går med foredrag, leg, læring, træning og meget andet beskæftiger vi os med, hvorfor hunden gør som den gør og ofte ikke gør.
  • Vi hører om sanser og behov, om adfærd og opdragelse – vi skal på udflugter i lokalområdet – både i skoven og på de lange hvide strande ved Vestkysten.
  • Aftenerne bruger vi på sang, foredrag, film og meget andet.
Historisk om hunden:

Hvis ikke hunden er menneskets bedste ven, så er hunden i hvert fald menneskets ældste ven. Allerede for over 14.000 år siden begyndte mennesker og hunde at leve sammen. Man mener, at det begyndte med, at hundene kom og spiste af menneskets møddinger.

I begyndelsen har hundene været sky, men efterhånden har de fået mere og mere tillid til mennesker – og omvendt.Til sidst er mennesker og hunde blevet venner, og det har begge parter haft glæde af lige siden.

Bettina Hvidemose

Flere af skolens lærere underviser også i ugens løb. Se evt. www.dyreterapi.dk

Bettina Hvidemose er eksamineret dyreadfærdsterapeut og uddannet heste- og hundejerinstruktør fra Etologisk Institut, hun har udgivet flere bøger. Bettina driver til daglig “Center for Dyreterapi” og er desuden konsulent ved Nordsøen Oceanarium omkring træning af sælerne.

Susanne Olesen

Susanne Olesen er uddannet hestetræningskonsulent i 2013, hundeadfærdsisntruktør i 2013 og fysiurgisk hesteterapeut i 2016.

Del denne side på de sociale medier:

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Uforpligtende tilmelding til kurset: