Højt til loftet og kort til Vesterhavet

Uge 33: 08-08-2020 – 14-08-2020

Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: VENTELISTE

På højskole i Vendsyssel. I samarbejde med Pensionisthøjskolen & Ældresagen Hedensted Kommune

I denne uge vil vi fokusere på en landsdel, der rummer både store og små oplevelser og som er helt sin egen. 

Vi vil sammen have en uge hvor vi kigger på egnen, hører om egnen og oplever alt det der sker heromkring. 

Vi vil bevæge os fra Aalborg i syd til Skagen i nord. Vi skal hygge os med gode historier, højskolesangbogen, god mad og skønne timer i højskolens store have.

 Du vil møde engagerede foredrags-holdere og højskolelærere, der alle vil være med til at gøre din uge til årets store oplevelse.

Hver dag efter morgenmaden, er der morgensamling med fællessang og en nærmere præsentation af dagens program. Dagene går på arrangementer og ture i området, der er selv-følgelig indlagt gode pauser. Efter aftensmaden er der et foredrag/sangaften eller en kort tur.

Program for uge 33

Lørdag den 8. august:

Check in på værelserne, kaffe i daglig-stuen og velkomst ved højskolens forstanderpar og kursusleder. Efter aftensmaden byder vi  ”Velkommen til Vendsyssel”:  Vi mødes  i foredragssalen og gennemgår ugens program.

Søndag den 9. august: 

Vi spiser morgenmad i spisesalen. Derefter går vi sammen i foredrags-salen.  Her synger vi et par sange og får et godt fælles afsæt til dagen. Vi besøger Vrå Udstillingen, som ligger dør om dør med højskolen. Her vil vi få en rundvisning og se Engelund-samling og museets aktuelle kunst-udstilling.

Efter frokosten og en siesta tager vi højskolebussen til Bjergby, hvor vi skal besøge en helt særlig udgave af ”Peterspladsen” – fyldt med sjove skulpturer og historier. Vi kører også omkring et af Vendsyssels smukkeste udsigtspunkter Hellehøj.
Efter aftensmaden vil vi få historien om Aalborg fortalt i foredragssalen, inden næste dags tur til byen.

Mandag den 10. august:

Efter morgenmad og morgensamlingen skal vi med højskolebussen på tur til Aalborg. Vi skal ud se på de mange flotte gavlmalerier, der præger Aalborgs bybillede. Frokosten får vi på Nordkraft, der er et af Aalborgs moderne kulturhuse.  Efter frokost skal vi besøge  ”Råt og Godt” – der er et spændende arbejdende værksted for unge, der af faldet ud af systemet.  

Efter aftensmaden følges vi ad ned til det lokale bryghus, hvor vi skal smage på nordjysk bjesk og lokale øl.

Tirsdag den 11. august:

Turen går til gravpladsen Lindholm Høje, der er et af Danmarks smukkeste fortidsminder fra yngre jern-alder og vikingetiden. Vi skal også besøge Lindholm Høje Vikingemuseum, og efter frokost tager vi til Hune tæt ved Blokhus, hvor vi skal se på pairklip. Museum for Papirkunst er nordens eneste museum, der kun viser papirklip.

Om aftenen kigger vi dybt i højskole-sangbogen og tager på solnedgangs-tur ved Vesterhavet, der ligger tæt ved højskolen.

Onsdag den 12. august:

Dagen står i Skagens tegn. Efter morgenmad og morgensamling tager vi på heldagstur til toppen af Danmark. Her skal vi blandt andet kigge på de særprægede Skagenshuse, vi skal spise frokost og  besøge Ska-gens Kunstmuseum, der har en omfattende samling af Skagensmalerierne. På vej hjem kører vi langs østkysten og skal blandt andet se skulpturen ”Fruen fra Havet” på Sæby Havn.

Aftensmaden er fællesspisning sammen med lokalsamfundet, og efter spisning er der et folkeoplysningsarrangement, som man kan deltage i, hvis man har lyst – ellers er onsdag aften en friaften.

Torsdag den 13. august:

Efter morgenmad og morgensamling kører vi til Tornby. Her ligger en gammel købmandsgård, der er mere end 200 år gammel og har haft en central rolle i områdets skudehandel. Købmandsgården har en autentisk atmosfære og rummer en udstilling, en cafe og en fin butik, hvor man kan købe alt fra gammelt legetøj til bjesk.  Frokosten får vi på højskolen, hvor-efter vi tager til Rubjerg for at se det flyttede Rubjerg Knude Fyr, hvor vi skal nyde vores medbragte kaffe og kage.

Aftensmaden er denne sidste aften ekstra lækker, og der er lagt op til et brag af en afslutningsaften i høj-skolens hyggelige dagligstue.

Fredag er der efter brunch fra 8:00-10:30 tid til at sige tak for denne gang.  

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll til toppen