Håndarbejdskursus - Broderi, tufting og klassisk højskole

LAST MINUTE PRIS!

Alle vores ugekurser på hjemmesiden gennemføres, så nu vil vi sørge for at kurserne er fyldt så godt op som muligt. Så de følgende priser er en slags LAST MINUTE slagtilbud. Vær opmærksom på at vores LAST MINUTE pladser kan være med bad på gangen.

Information om håndarbejde-kurset

kr 1.950 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse
  • Uge 32: 06-08-2022 – 12-08-2022
  • Uge 32: LEDIGE PLADSER
Ledige pladser

Håndarbejde og højskole

Har du lyst til en uge med håndarbejde og klassisk højskole? Så er det kurset her, du skal vælge. Hver dag får du inspiration i form af et foredrag om håndarbejde eller en udflugt til et spændende sted i nærheden, workshop med instruktør og mulighed for at arbejde med dit håndarbejde på egen hånd i vores værksteder. Om aftenen er der aftenarrangement – f.eks. foredrag eller sangaften – og tid til at hygge dig med skolens øvrige kursister. Du vælger en af de fire følgende workshops, som du har hele ugen.

 

Workshop A: Broderede accessories

Flere og flere har fået øjnene op for det fine gamle håndarbejde – broderi. Broderi er et meget langsommeligt og meditativt håndværk. Du vil blive præsenteret for den helt originale måde at sy stingene på i hånden og hvordan vi i 2022 tillader os at forny stingene, så de kan passe til den mere moderne og personlige udtryksform. Til det vil vi benytte forskellige garner – almindeligt dmc broderitråd, strikkegarner, bånd, perler og andet sjovt. Udover stingene, vil vi arbejde med forskellige stoffer som baggrund og som applikation. Vi vil sy små æsker, medaljer, armbånd, halskæder og andet tilbehør. Der må påregnes en udgift til materialer. 

 

Workshop D: Tufting

Tufting eller smyrna, som teknikken også kaldes, er en ældre teknik, som i mange år har været gemt og glemt af de fleste. Vi finder teknikken frem igen og bruger den til at lave cool tæpper, puder og billeder.

Når man syer smyrna eller tufter, bruger man en ramme og et værktøj – her på højskolen bruger vi den originale Danella-nål. Med Danella-nålen laver du tætte løkker gennem stoffet og arbejder egentlig på bagsiden af stoffet. Løkkerne fæstnes til sidst med flydende latex, som smøres på bagsiden.

Teknikken er let at lære, og resultatet er både sjovt og fint – og så slidstærkt, at tufting kan bruges til gulvtæpper, hynder og puder. Du kan også bruge tufting til at lave dekorationer og applikationer, som du kan sy på tøj og tasker, hænge på væggen eller dekorere alt fra vaser til spejle. Du kan nå at færdiggøre flere små projekter eller ét mindre gulvtæppe. 

Du låner Danella-nål og ramme på højskolen. Udgifter til garn, lærred og latex må påregnes.

Meget mere end bare workshops

Når du er på ugekursus på højskolen, lærer og forbedrer du dine tekniske færdigheder inden for dit valgte fag. Men et sommerkursus er meget mere end det. 

Det er også fællessang fra højskolesangbogen, foredrag og hyggeligt samvær. Både når vi mødes til morgen- og aftensamling i foredragssalen, men også omkring de mange velsmagende måltider i spisesalen.

Ud over dem du går på hold med, vil du også møde mange af sommerens øvrige kursister. 

Har du særlige behov i forhold til mad, er det vigtigt, at du gør os opmærksomme på det, når du tilmelder dig. Vi tager kost-hensyn til både allergikerere, veganere og vegetarer.

På sommerkurserne er det normalt, at du bliver indkvarteret på tomandsværelser med eget bad og toilet. Du kan ønske at komme til at bo sammen med en du evt. kender, eller du kan ved tilmeldingen bestille enkeltværelse. Bemærk, at det koster 1450,- ekstra 

Du er også velkommen til at ringe på 9898 1010, hvis du har yderligere spørgsmål. 

Særlige forhold for ungdomspris

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.

Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Janne Kjærgaard Nielsen

Janne er uddannet bibliotekar. Hun har været ansat som højskolelærer på Vrå Højskole siden 2003.

Janne bor sammen med sin familie tæt ved højskolen. Hun er mor til tre og er en ekspert i Vrå og omegn. Så hun er god at spørge, hvis du er i tvivl om noget i højskolens nærområde.

Hun er bidragsyder til bogen “Højskolepædagogik”. Hun har taget den højskolepædagogiske specialuddannelse HPU.

Ved siden af sit arbejde med højskolen er Janne koordinator for FOFundervisningen på skolen – og så er hun stærk med et par strikkepinde og en fast del af holdet bag “strikfestivalen” på højskolen.

Underviser

Lene Schøning Bruun

Lene Schøning har været ansat på Vrå Højskole siden 2008.

Hun er uddannet Tekstil Konstruktør og har en PD i materiel kultur.

Lene har undervist på Alexandraskole i Frederikshavn, der er kendt for sine dygtige skræddere.

Hun har bla. syet tøj til Ghita Nørby, Diana Benneweis, Prinsesse Alexandra og flere kendte politikere.

Hun underviser i fagene Tekstildesign og Persillerod & Forglemmigej.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:Scroll til toppen