Uge 29: 13-07-2019 – 19-07-2019

Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: Ledige pladser

Find den gode fortælling med Mariane og Vigga

Fortællekurset på Vrå Højskole er for dig:

• Der vil  blive bedre til at fortælle
  • Der vil lære om klassiske fortællegreb og hvordan man bedst husker sin historie
  •  Der vil have inspiration til at finde historier
  • Som vil prøve kræfter med at fortælle højt foran andre mennesker i et trygt forum

Kurset går naturligvis ud på, at du skal blive bedre til at fortælle. Alle fortællere er forskellige, og vi prøver på kurset at finde ind til netop din måde at fortælle på. Derfor vil vi have helt individuel undervisning i højsædet, afvekslet med mere gruppedynamisk samarbejde.

Du behøver ikke, at være en trænet fortæller eller at have en masse historier i ærmet for at være med på kurset. Alle kan være med. Uanset om man er nybegynder eller øvet fortæller.

Vi vil dog gerne at du medbringer to korte historier, så vi har noget at arbejde med. Det kan være fra eget værksted, fra eget liv eller historier som du har fundet i en bog

Ugen ender ud med en fortælleaften med publikum, hvor du kan deltage med dine egne fortællinger, hvis du har lyst.

Vigga Bro og Mariane Josefsen har stået i spidsen for fortællekurserne i Vrå siden 2014. Kurset er en vigtig del af højskolen, fordi den mundtlige fortælling er afgørende for stedet. Lige siden højskolens begyndelse i 1872 har det talte ord været i centrum. Det er det stadig i dag, hvor vi dagligt fortæller og høre på hinandens historier.

Historiefortælling er lige så gammel som menneskene, og i tusinder af år var det den herskende, raffinerede kunstart. Af historiefortællingen fødtes: romanen, novellen, teatret og filmen.

Godt at vide om højskolekurset:

• I løbet af din uge på Vrå Højskole, vil du komme tæt på en masse mennesker. Både dem du er på kursus med – men også sommerens øvrige kursister. Alle på højskolen mødes til spisning, morgensamling og ved aftenarrangementer.
  • Når du tilmelder dig fortællekurset, har du mulighed for at vælge om du vil bo på enkelt- eller dobbeltværelse. Ønsker du enkeltværelse skal du være opmærksom på, at du skal betale 800,- ekstra.
  • Vi tager særlige kosthensyn til allergikere og vegetarer. Husk at gøre opmærksom på det, når du tilmelder dig.

Vigga Bro

Vigga Bro er født i 1937, og er uddannet ved Aarhus Teater i 1961. Hun er kendt for blandt andet filmene:Vinterbørn, Barndommens Gade,  Sekten, Se til venstre der er en svensker, og har de senere år optrådt i julekalendrene Valhal og Julestjerner. Se mere om underviseren på www.vigga.dk

Mariane Josefsen

Jeg bearbejder gamle eventyr og fortællinger som omhandler livet, det vi frygter, det vi griner af og det vi drømmer om. Desuden fletter jeg indtryk og oplevelser fra mit liv ind i mine egne forunderlige historier.
Siden 1999 har jeg fortalt historier og lavet workshops for børn, unge og voksne. Jeg fortæller i hele landet og har besøgt biblioteker, børnehaver, skoler, 10 klasses centre, ungdomsskoler, højskoler, kulturhuse, kirker, uddannelsesinstitutioner samt fortællefestivaler og diverse fortællesteder. Læs mere på www.historiedamen.dk

Del denne side på de sociale medier:

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Uforpligtende tilmelding til kurset: