Forfatterkursus: Krimi

Uge 28: 04-07-2020 – 10-07-2020

Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi

Status: Ledige pladser

Skriv spænding og krimi

Vrå Højskole og forfatterkurser er blevet en fast tradition. Dette kursus er til dig, der vil skrive, så læseren bider negle og absolut må sluge et kapitel til…

Kurset sigter på at give dig:

  • en ny forståelse for plot og det at fortælle
  • de dramaturgiske greb, der giver en solid spændingskurve
  • forståelse for at skabe psykologisk spændende figurer
  • metoder til at skabe scener, der flytter historien

Sammen bliver vi klogere på genrens klichéer og hvordan vi undgår dem, gennem eksempler, diskussion, øvelser og oplæsning. Du skriver, og skriver om, mens du er i et trygt værksted, hvor der både er plads til det store, internationale terrorkomplot og det lille landsby-drab. Du bliver klogere på livet som forfatter og på bogbranchen lige nu. 

Måske har du allerede den næste bestseller i skuffen? Måske trænger du bare til nyt krudt til din bog eller til at møde andre, der også er vild med et godt plot?

 

Om dig:

  • Du har lyst til at skrive og mod på at blive udfordret for at blive endnu bedre
  • Du tør dele din tekst med andre og læse højt 
  • Du er åben for konstruktiv kritik, og kan fungere i klassebaseret undervisning og med individuel vejledning.
  • Du har lyst til at være sammen med andre og være en del af højskolelivet

På  skrivekurset er vi ofte “os selv” – men vi bruger også tid med andre. Eksempelvis til måltiderne, til morgensamlingerne – og til aftenarrangementerne. I slutningen af ugen vil der være mulighed for at læse egne tekster op for alle højskolens kursister – hvis du altså har mod på det.

Skal vi tage særlig hensyn til din kost, er det vigtigt, at du skriver en bemærkning i din tilmelding. Det er også her, at du kan ønske eneværelse. Bemærk: Det koster 1000,- i tillæg.

 

Underviser og forfatter Stephanie Caruana - Foto af Petra Kleis

Underviser og forfatter Stephanie Caruana

Debuterede i 2013 med spændingsromanen ‘Smerten selv’ på forlaget Rosinante, og har siden fået udgivet adskillige noveller i diverse antologier. Hun er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2007, og er freelanceskribent for bl.a. Alt for Damerne og Berlingske.

Derudover underviser hun både i at skrive krimi og i at skrive erotika hos FOF København, hvor hun også står for samtalesalonen ‘Krimi og Cocktails’, hvor kendte krimiforfattere fortæller. 

Det er hendes første år som underviser på Vrå Højskole.

Fra Berlingskes anmeldelse af ‘Smerten selv’: 

“Caruana formår at løfte det platte til stormfulde højder med en psykologisk indsigt … Hendes figurer er mangefacetterede og trods det måske noget utroværdige set-up ganske troværdige. Samtidig skriver hun bedre end de fleste, med ofte korte skarpe sætninger og et billedsprog, der ikke bare er rigt og rummeligt men også spydigt og præcist.”

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll til toppen