Forfatterkursus – Skriv dig til din egen stemme

Uge 29: 11-07-2020 – 17-07-2020

Pris: Kr. 4800 i dobbeltværelse inkl. kost og logi
UNGDOMS- OG STUDIEPRIS: 1920,-

Status: VENTELISTE

Skriv dig til din egen stemme på forfatterkursus

Sommerens forfatterkurser er blevet en fast tradition på Vrå Højskole.

At skrive handler i mindst lige så høj grad om at læse – så tag din inspiration med, og fortæl om, hvilke bøger, der har fået dig til at grine, græde og længes. Vi skal snakke om forfatternes virkemidler og om, hvordan vi kan låne og lade os inspirere af dem. 

At skrive gode scener, er ligesom at indrette et dukkehus: det skal være et rart sted at lege. Jeg er ikke lyriker; jeg går ikke op i, hvilken farve en følelse har. Til gengæld brænder jeg for at bygge skæve og gode karakterer og skrive dialog, der lyder som om den kommer ud af munden på rigtige mennesker. 

Du kommer til at skrive til og skære fra i din tekst, og lære, hvor dit sprog går i stå eller har virkelig meget fart på – på den måde kommer vi nærmere din unikke stemme. 

Det er ikke et krav, at du har en masse tekster liggende i skuffen,  alle er velkomne – nybegyndere såvel som drevne skribenter. Du er naturligvis velkommen til at tage dit eget materiale med.

Vi har fem hele dages værkstedsarbejde til rådighed. Hver dag begynder med et oplæg fra mig, herunder præsentation af dagens tema og skriveøvelse. Om eftermiddagen drikker vi masser af kaffe og læser kritik på udvalgte tekster. At skrive kan være et ensomt job – men bare rolig; du bliver hurtigt en del af højskolelivet – til måltiderne, til morgensamlingerne og til aftenarrangementerne.

Hver eftermiddag vælger vi en håndfuld tekster ud, som vi giver kritik på i plenum. Hvis du i stedet for en skriveøvelse ønsker at få kritik på tekst, du har med hjemmefra, kan det sagtens lade sig gøre. Du skal bare have overvejet, hvad du ønsker hjælp til, og sendt teksten til mig forinden. Du kan dog ikke forvente individuel sparring.

Jeg kan i øvrigt opfordre til, at man bruger skriveholdet som legeplads. Snak med hinanden, gå sammen i grupper, læs hinandens tekster, få inspiration af andres måder at arbejde på. 

 

undervisning på forfatterkurset

 Om dig:

  • Du har lyst til at arbejde med inspiration og teknik i konkrete skriveøvelser
  • Du har mod på at dele det du skriver med andre og læse det højt
  • Du er åben overfor konstruktiv kritik og har lyst til at give det 
  • Du har lyst til at være sammen med andre og være en del af højskolelivet
  • I slutningen af ugen vil der være mulighed for at læse egne tekster op for alle højskolens kursister – hvis du har lyst til det

Skal vi tage særligt hensyn til din kost, er det vigtigt, at du skriver en bemærkning i din tilmelding. Det er også her, at du kan ønske eneværelse. Bemærk: Det koster 1000,- i tillæg.

Særlige forhold for ungdomspris:

Deltager du som ung under 25 år eller med studiekort (25 -30 år) skal du huske at markere boksen i tilmeldingen.
Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

oplæsning på forfatterkursus
Forfatterkursus - Skriv dig til din egen stemme 1

Kursusleder og forfatter Janni Olesen

  • Modtager af Debutantprisen i 2008.
  • Har modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond. 
  • Seneste udgivelse: “Hvad så hvis jeg er?” (august 2019, Gyldendal).
  • Højskolelærer siden 2014. 

Fra Politikens anmeldelse af “Hvad så hvis jeg er?”: 

Åh, hvem der havde et par Louboutin-stiletter i størrelse 44!

Prisbelønnet forfatter vender stærkt tilbage med en øm og kejtet højskoleromance om queer-kærlighed i Fjerritslev og omegn (…) I al sin kejtethed får bogen tegnet et komplekst portræt af ung kærlighed i et univers langt fra hyperæstetiske og urbane ungdomsfiktioner som HBO- serien Euphoria, hvor de unge har et helt andet sprog for køn og begær.”

 

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har kun plads til eksempelvis 12 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll til toppen