Titler i Årets Pressefoto til to tidligere højskoleelever

Marie Bentzon Sørensen og Julie Meldhede Kristensen vandt i hver deres kategori, da Årets Pressefoto blev kåret 1. marts

Årets Pressefoto er danske fotografers Oscar-uddeling. Det er her, hvor Pressefotografforbundet hvert år hylder de bedste fotografer i Danmark, og ved dette års nominering var to tidligere højskoleelever fra Vrå iblandt. Nemlig Marie Bentzon Sørensen og Julie Meldhede Kristensen, der begge har fordybet sig i klassisk fotografi og mediefaget på Vrå Højskole.

Marie vandt årets portræt med et foto af den tidligere topchef i Danske Bank, Thomas Borgen og Julie Meldhede Kristensen vandt årets lange indslag til tv og web.

Marie og Julies tidligere fotolærer, Emil Schildt, er begejstret:

  • Jeg er naturligvis stolt både på deres vegne – men også over, at vi som højskole kan være med til at præge to pigers fremtid. De har grebet bolden, og både Julie og Marie har arbejdet ihærdigt for at nå dertil, hvor de er i dag. Vi ved allesammen, hvor svært det er at forfølge en drøm, men de har gjort det, siger Emil Schildt.

Begge prisvindere har fordybet sig på Vrå Højskole med et halvt år på foto og et halvt år med medie- og fotojournalistik. En kombination, der har gavnet: – Det er ikke nok at tage et æstetisk flot billede til Årets Pressefoto, det skal også have en journalistisk vinkel og en aktualitet. Det har både Julie og Marie flair for. De er kommet utrolig langt på kort tid. Et er at komme igennem nåleøjet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som de begge har klaret. Noget andet er at vinde en kategori i årets pressefoto, hvor man konkurrerer med de allerdygtigste fotografer herhjemme. Det er imponerende, siger pressefotograf Søren Schnoor, der har undervist Marie og Julie i fotojournalistik.

Vrå Højskole har været med til at starte fotodrømme hos mange fotografer – og flere har fået priser. Udover Julie Meldhede Kristensen og Marie Bentzon Sørensen, der også vandt en kategori i årets pressefoto sidste år, har Lærke Posselt, der har vundet både Årets Pressefoto og World Press Photo, også gået på Vrå Højskole.

Årets Pressefoto med Julies indslag og Maries portræt kommer til Vrå Højskole i september i år

Fotografi: Taget i Vrå Højskoles bus. Marie (forrest TV) Julie (på sædet bagved).

Julie og Maria med elever i bus

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Scroll til toppen