Nyt fra Vrå Højskoles bestyrelse

I forbindelse med en gennemgang af skolens økonomi, har den nye ledelse opdaget, at der i en årrække er sket fejl i administrationen af tilskud fra staten. Det har været håndteret på en måde, som den nuværende ledelse og bestyrelse ikke kan stå inde for, og derfor har vi bedt om lov til at rette fejlen og betale pengene tilbage.

Vi er klar over, at det får store økonomiske konsekvenser for skolen. Men det er afgørende for bestyrelsen, at Vrå Højskole er en troværdig samarbejdspartner, som man kan have tillid til, og hvor alt kører efter reglerne.

Problemet er opstået, fordi der ikke har været den påkrævede dokumentation for udbetalingen af forhøjet tilskud. Når man søger om forhøjet tilskud til en elev, skal der foreligge en underskrevet uddannelsesplan fra elevens kommune, som anbefaler højskoleopholdet. Det har der ikke gjort for et stort antal af de elever, skolen har taget imod, og skolen var således ikke berettiget til det tilskud, der rent faktisk blev udbetalt. Derfor har vi bedt om lov til at rette fejlen og betale pengene tilbage.

Vi vil gerne understrege, at skolen i hele perioden har leveret god undervisning til de unge, og at det er lykkedes for mange elever at komme styrket videre i retning af en uddannelse eller anden relevant beskæftigelse. Både bestyrelsen og skolens ledelse tror på, at vi også i fremtiden kan drive en bæredygtig højskole, hvor der er plads til alle – også de unge, der har brug for et pusterum og et særligt tilbud for at komme videre i livet.

Anne Marie Heide Hviid

Bestyrelsesleder for Vrå Højskole

Højskolen set fra luften

Del denne side på de sociale medier: