Vrå Højskole på vej mod rekordår

Fuldt hus i foredragssalen på Vrå Højskole

Mere end 100 elever er indskrevet på Danmarks nordligste højskole.

Af Helle Møller Riis

For første gang i flere år er der venteliste på Vrå Højskoles elevhold. Da højskolen den 12. januar åbnede for forårssemestret, var det med 109 indskrevne elever. Forstander Pia Schnoor er begejstret:

Det er svært at få armene ned. Vi kan ganske enkelt ikke fylde flere elever ind på skolen. Der er med andre ord udsolgt.

Tendensen fra Vrå går igen på mange af landets højskoler. Folkehøjskolernes Forening meldte allerede i efteråret ud med en elevfremgang for højskolerne på landsplan på 5 procent og en stigning på 35 procent set over de sidste 10 år. Og udviklingen ser ud til at fortsætte:

Som højskolebevægelse kan vi kun glæde os over, at vi igen er blevet et tilvalg for ungdomsgenerationen og deres forældre, siger Pia Schnoor, der giver sit bud på, hvorfor højskoler i det ganske land igen er blevet populære:

Højskolen tilbyder et anderledes læringsrum, hvor man kan fordybe sig udenom karakter- og præstationsræset, samtidig med at man får en bred almen dannelse og indsigt i samfundet – og ikke mindst venner for livet.

Udover de mange danske unge kan Vrå Højskole glæde sig over at have elever fra både USA, Sydamerika, Asien, Afrika og Europa. Og så går det generelt godt med skolens øvrige arrangementer:

Vi havde et totalt udsolgt nytårskursus, og vi har en stor tilslutning til vores offentlige arrangementer som workshops, foredrag og fællesspisning, siger Pia Schnoor.

Vrå Højskole har allerede nu udsolgt på mange af sine sommerkurser, og der er mere end 20 tilmeldinger til efterårssemestret, der starter den 16. august.

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Del på google