Valgflæsk, ævlekage og vælgermøde

Valgdatoen er fastsat: 26. maj.

På Vrå Højskole starter vi EU-vælgermødet den 8. maj kl. 18.00 med en tradition: stegt flæsk med persillesovs.

Kl. 19.30 går selve vælgermødet i gang. De fremmeste kandidater har meldt deres ankomst: Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU), Nikolaj Villumsen (Enhedslisten), Morten Klessen (Socialdemokratiet), Morten Helveg Petersen (Radikale Venstre), Kuzma Pavlov Jensen (Konservative Folkeparti), Søren Gade (Venstre), Margrethe Auken (Socialistisk Folkeparti), Pia Adelsteen (DF), Jan Kristoffersen (Alternativet) og Michael Vajhøj (I) . 

Valgdatoen er den 26. maj til det vigtige Europa-Parlament. 80% af al dansk lovgivning kommer fra EU. Typisk er det Kommissionen, der foreslår lovgivningen – Parlamentet, der vedtager lovgivningen – og Ministerrådet, der bærer den hjem til landene i EU. 80% er meget, og det gør valget til EU-Parlamentet til noget ekstremt vigtigt. Man kan lide det eller lade være, men ikke være ligeglad med det.

Hver stemme tæller. Selvom der kun er 13-14 pladser til danske kandidater, er deres stemme i EU-Parlamentet vigtig. De store lande kan ikke blot slå sig sammen og tromle de små. Vores stemmer er flere, end vi skulle være, hvis det blot var befolkningstallet, der var afgørende.

Det giver mening, at klima ikke blot er et dansk anliggende. Migrationen som problem starter heller ikke i Danmark. Vores kommissær Margrethe Vestager har i den forgangne periode lagt arm og vundet over internationale selskaber. Brexit som i London giver kaotiske tilstande, men hvad så? Nationalismen blomstrer i hele Europa. Der er virkelig basis for debat og et kvalificeret valg på Vrå Højskole. Alle er velkomne. Kom i god tid. Vi plejer at blive mange!

Deltagere i debatmødet

Del denne side på de sociale medier:

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Scroll til toppen