Boost dig selv: Mix en rejse til Grønland med højskole i Vrå

Vær med, når Vrå Højskole fra januar sætter fokus på iværksætteri, grønlandsk ungdomsmiljø og fangerkultur – og slutter af med en storslået tur i Sydgrønland i maj.

Af Helle Møller Riis

2019 byder på en helt særlig højskole- og rejseoplevelse i Vrå.
Her får 10 danske og 10 grønlandske unge en unik mulighed for en kulturfusion mellem Danmark og Grønland.
De udgør de 20 elever på linjen “Boost”, der starter med fire måneder på Vrå Højskole og slutter af med en hel måned i Sydgrønland:

”Projektet er blevet til med støtte fra Nordplus – og derfor kan vi tilbyde en pris, som både grønlandske og danske unge kan komme i nærheden af. De grønlandske unge er allerede i gang her på højskolen, og de glæder sig til at møde deres danske kommende rejsekammerater”, siger forstander Pia Schnoor.

De danske unge, der starter i Vrå i januar, kan se frem til et forløb, der blander højskoleophold med en unik natur- og kulturrejse. De første fire måneder foregår på højskolen. Her skal de blandt andet arbejde med iværksætteri målrettet mod Grønland, men de får også mulighed for at fordybe sig i højskolefag som kunst, medie, foto, musik og fashion:

“Boost-eleverne er en del af højskolen til og med april, men finalen bliver uden tvivl den sidste måned, der foregår i Grønland”, siger forstander Pia Schnoor.

Fra maj rejser gruppen med de 10 danske og 10 grønlandske elever til Sydgrønland, hvor de blandt andet skal ud at bo privat i bygderne. Forstander Pia Schnoor garanterer, at det halve år bliver en oplevelse, der booster alle deltagere personligt:

“Det bliver en rejse og en oplevelse for livet – og en mulighed, som nok ikke kommer igen. Heller ikke her på højskolen”, siger Pia Schnoor.

Prisen for højskoleopholdet og rejsen til Grønland er 33.000,- kroner
Læs mere på www.vraahojskole.dk/boost

Vrå og Grønland

Boost er det seneste af mange tiltag mellem Vrå Højskole og Grønland.

Danmarks nordligste højskole har igennem de seneste mange år arbejdet tæt sammen med Hjemmestyret i Grønland, Det Grønlandske hus i Aalborg, Nuiki og Majoriaq.

Fotos fra Grønland: Pia Schnoor
Øvrige: Jens-Peter Skagen Bylund

Grønland Pia S
Højskoleelever