fbpx

Musik eller lydkunst – Vi har bestilt en forsker

Fredag d. 29. april kl. 09:00 på Vrå Højskole. Phd Martin Knakkergaard.

Betegnelsen Lydkunst optræder i dag hyppigt. Men hvad er lydkunst og er det blot en anden form for musik eller er det noget helt andet.

Der er ingen tvivl om, at den moderne lydkunst er et produkt af den teknologiske udvikling i 1900-tallet og nok især af tilkomsten af digitalteknologi i sidste halvdel af århundredet. Men det er ikke herved, at lydkunst kan adskilles fra musik.

Musik er nemlig også baseret på givne teknologier, fx musikinstrumenter, og desuden er det i høj grad i tilknytning til musik, at de lydgivere og praksisformer, som kendetegner lydkunsten, overhovedet opstod.

Udover store ændringer i den måde man i 1900-tallet lavede – og tænkte – musik på førte udviklingen altså også til, at der voksede en form for alternativ musik frem – hvis det er det, lydkunst er.

I dag eksisterer musik og lydkunst side om side – meget ofte også sammen, men hvad er forskellen på dem? er der nogen? og er det overhovedet muligt, relevant og ikke mindst interessant at tale om grundlæggende forskelle?

I samarbejde med “Bestil en forsker“, “Forskningens døgn” og Martin Knakkergaard.

Del denne side på de sociale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Scroll to Top