PixlAcademy

For dig som brænder for billeder

Pixl Academy er et 18 ugers intensiv højskole for dig, der ønsker en fremtid som fotojournalist, kunstfotograf eller reklamefotograf. Du vil blive undervist af professionelle fotografer, og du vil lære teori og praksis om fotografi og levende billeder. Undervisningen er dels på Vrå Højskole, dels i PixlArts udstillingshal i Østervrå.

Forløbet sætter fokus på optagelse på de forskellige fotouddannelser i Danmark og udlandet. Du introduceres til de professionelle jobmuligheder som fotograf og du får en chance for at blive en del af et helt særligt højskoleophold.

Lyder det som noget for dig? Så forbered dig på nogle måneder på internationalt niveau, der vil udvikle dig og dit fotografi.

Hvem?

Højskoleforløbet er åbent for alle, men vi forventer at du har foto-ambitioner og vil yde en ekstra indsats for at komme i mål med dine drømme. Pixl Academy er også for dig, der ønsker at arbejde med fotografi som kunstform – eller for dig, der efter forløbet vil arbejde indenfor fotografi og levende billeder.

Hvor?

Transporten mellem PixlArt og højskolen vil typisk foregår i højskolens bus.

Vrå og Østervrå ligger midt i Vendsyssel. Nord for Aalborg og syd for Skagen. Tæt ved offentlige transportmidler og lufthavn. Området er kendt for sin barske natur og sit smukke lys, der igennem århundrede har inspireret kunstnere og fotografer.

Du bor på Vrå Højskole på to- eller firemandsværelser, du deltager i fællesarrangementer og fælles pligter og får mulighed for at møde mennesker fra hele verden og bruge de åbne kreative værksteder 24:7.

Hvordan?

Pixl Academy gør dig klar til en karriere eller en videregående uddannelse indenfor fotografiet.

Der er tale om et intensivt forløb, hvor du vil blive undervist af professionelle udøvende fotografer og eksterne gæstelærere. Du vil møde nogle af de største navne indenfor dansk dokumentar- og kunst-fotografi.

Du vil komme igennem de forskellige genrer i fotografiet: Dokumentar, portræt, reportage, kunst- og reklame. Du vil lære teori, modtage vejledning og kritik, lære at sammensætte et personligt portfolio og præsentere en udstilling.

Hver uge får du en ny opgave, der skal afleveres, fremlægges og udstilles.

Udover undervisningen på Pixl Academy skal du vælge andre højskolefag. Det kunne eksempelvis være medie, analog fotografi eller kunst.

Værd at vide

Dig

På Pixl Academy er parat til at arbejde hårdt for at udvikle, forfine og finde netop dit personlinge udtryk i fotografiet. Du er indstillet på at overholde daglige og ugentlige deadlines og er åben for feedback og konstruktiv kritik. Du er samtidig klar på at være en del af fællesskabet på højskolen.

Undervisning

Du vil blive undervist af nogle af de dygtigste udøvende fotografer herhjemme. De faste lærere på Pixl Academy er pressefotograf Søren Schnoor og fotojournalist Tao Lytzen derudover er der gæstelærere tilknyttet, der typisk vil undervise en uge ad gangen

Vision

Pixl Academy er opstået som et fælles projekt mellem PixlArt og Vrå Højskole. Ønsket er at skabe et unikt tilbud til unge, der vil ud over kanten og ud i verden med deres billeder. Forløbet er en fusion af fagligheden fra fotografiet og fælleskabet fra højskolen. Ambitionen er at gøre Pixl Academy kendt som en forberedende og formende fotoskole i international klasse.

All Inclusive

Pixl Academy er et all-inclusive-forløb, hvor du får kost, logi og studietur med i prisen. Det koster 1500 kroner om ugen. Dvs. 6000 om måneden. Du vil blive indkvarteret på Vrå Højskole på to- eller firemands-værelser sammen med andre højskoleelever. For at give dig den bedste undervisning har vi sat et max antal på holdet. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Udstyret

På Pixl Academy stiller vi studie, computer og mørkekammer til rådighed for dig. Vi har et udvalg af kameraer, lamper og linser, men vi forventer, at du medbringer dit eget gear. Tag også gerne computer og ekstern harddisk med. Vi bruger en del af programmerne fra adobepakken blandt andet Indesign, Photoshop og Premiere Pro. Vi har også licens til Final Cut.

Rammerne

På Pixl Academy bliver du undervist to steder: På Vrå Højskole og hos PixlArt i Østervrå. Begge steder er der studie, mørkekammer og udstillingsfaciliteter. Der ud over får du mulighed for at bruge højskolens kreative værksteder. Transporten mellem Pixl Art og Vrå Højskole vil typisk foregår i højskolens bus.