News

Hvad gør noget til en nyhed?

På News har vi fingeren på pulsen. Faget handler om:

  • At følge med i verden omkring os
  • At diskutere mediernes dækning om, hvad der sker
  • At lære at tage stilling til den nyhedsstrøm, der konstant bombardere os
  • At forstå, hvordan nyheder opstår – og hvad der får noget til at gå VIRALT på eksempelvis de sociale medier

I princippet er intet for stort eller for småt til at blive en sag for os på News. Vi registrerer både lokale, nationale og globale tendenser. Vi følger med, vi tvivler, vi diskuterer og tager stilling.

Vi tager udgangspunkt i verden som den er i dag – men vi trækker også historiske og samfundsteoretiske tråde. 

Vi taler om dagsordner og diktater, om trends og tvivl – og om hvorfor  små nyheder kan blive store. Vi går bagom nyhederne og spørger hvorfor noget bliver husket og set – og andet glemt.

Vi vil i undervisningen blandt andet tage udgangspunkt i programmer som Nyhederne, TV2News og Horisont – for blot at nævne nogle.
Vi vil også indimellem se dokumentar-udsendelser, der går bag om nyhedsstrømmen. Vi trækker de perspektiver, der ofte bliver glemt i jagten på BREAKING NEWS.

Om dig:

  • Du har lyst til at følge med i verden omkring dig 
  • Du vil gerne diskutere din holdning sammen med andre
  • Du er åben overfor andres synspunkter og meninger

Du behøver ikke at være nyhedsfreak for at komme med på News. Du kan sagtens få glæde af undervisningen selv om du aldrig har åbnet en avis eller set nyhederne på tv. Faget er for alle, men er også for dig, der drømmer om at komme ind på Danmarks medie- og journalisthøjskole eller en anden samfunds-relateret uddannelse.

Underviser

Helle Møller Riis

Uddannet journalist fra DMJX, voksenunderviser, projektleder og mentor.

Har arbejdet på blandt andet Helsingør Dagblad, Sjællandske Dagblade, Aarhus Stiftstidende og er ved siden af sit arbejde på højskolen fortsat freelancejournalist.

Helle har været ansat på Vrå Højskole siden 2014, og bruger sin fritid på at være sammen med sin familie, ride islandske heste, dyrke yoga, nyde friluftslivet og se masser af fodbold.
Bonusinfo: Hun har selv gået på højskole i Askov 

Scroll til toppen