Mediefag

Lær at fortælle en god historie i tekst og billeder...

Går du med en drøm om at blive journalist eller fotojournalist? Brænder du efter at fortælle gode historier? Eller er du bare nysgerrig og interesseret i verden omkring dig? 

Så er mediefaget på Vrå Højskole det perfekte valg. Her får du mulighed for at lege med alle de journalistiske genrer indenfor tekst, foto og levende billeder. Du kan også bruge mediefaget som et springbræt til eksempelvis Medieskolerne i Viborg eller til Danmarks medie- og journalisthøjskole i Aarhus.

Du vælger selv om du vil fokusere på bogstaverne eller  billeder – eller måske begge dele

Vælger du at arbejde med journalistik, lærer du:

 • Researchteknik: Klæd dig selv ordentligt på, inden en opgave
 • Interviewteknik: Stil de rigtige hv-spørgsmål 
 • At forbedre din skrive-teknik: grammatiske øvelser, sætningsopbygning
 • Forskellige journalistiske genrer: Nyhed, reportage, portræt
 • Introduktion til InDesign.

Vælger du at arbejde med foto og levende billeder, lærer du:

 • Fototeknik: Lys, blænde, hvidbalance, kamerateknik
 • Motiver: Udvælgelse og beskæring
 • Video-intro: Story-board, klip og redigering
 • Programkendskab til: Photoshop, Final Cut og InDesign.

Vores fokus er på Vrå Højskole, hvor vi udgiver bladet Vrå Liv, men vi skriver og fotograferer selvfølgelig også om verden omkring os, og eksperimenterer på forskellige digitale platforme som Facebook, Youtube, Twitter og Instagram. 

 

 

Om dig:

 • Du er interesseret i verden omkring dig
 • Du er nysgerrig og ikke bange for at stille spørgsmål eller gå tæt på med dit kamera
 • Du kan arbejde selvstændigt – og sammen med andre 

Du behøver ikke at være en skrivehaj, før du kommer, og det er heller ikke nogen forudsætning, at du kender til billedbehandling i Photoshop og ved en masse om fototeknik. Det skal vi nok lære dig.

Det vigtigste er, at du er nysgerrig og er åben for verden omkring dig – og vil være med til at sætte Vrå Højskole på landkortet.

Du er meget velkommen til at medbringe din egen computer – eller dit eget kamera, men medielinjen har også udstyr og materiale, som vi gerne låner ud af.

Vi har blandt andet følgende udstyr:

 • Gopro
 • Canon kamera – professionelt og semi-professionelt kameraudstyr
 • Flash-anlæg
 • Mikrofoner og microports
 • Fotostudie
 • Stationære macpro og en række låne pc-ere
 

Mere om mediefag

Vi tager udgangspunkt i livet på Vrå Højskole, men kigger absolut også på verden omkring os gennem mediernes øjne. Vi holder øje med, hvad der rører sig i tv, aviser og på de sociale medier, og vi vil diskutere en række spørgsmål: Hvad skal der til for at komme på forsiden, i tv-avisen eller få hundrede tusinde likes på Face book? Hvad er det for et billedsprog og udtryk, der er den fremherskende. Må man manipulere med nyhedsfotos, og hvad er en god dokumentar?

I løbet af et semester vil vi flere gange tage ud af huset og opleve og mærke verden omkring. Turen kunne eksempelvis gå til PixlArt i Østervrå – men vi laver også events her i huset eksempelvis om Årets Pressefoto.

Du kan i høj grad være med til at påvirke undervisningen på mediefaget. Har du en ide til en tur, et emne til en diskussion, eller en dokumentar, som du bare MÅ dele med os andre, så gør det. Vi er åbne overfor input og ideer.

Undervisningen foregår i en fri redaktions-form, og består fx. af et fagligt oplæg om formiddagen og selvstændigt arbejde med artikler, indslag og fotos om eftermiddagen. 

Hvis du brænder for pr og markedsføring, kan du også få lov at prøve kræfter med pressemeddelelser og artikler og tage billeder til højskolens hjemmeside.

 

Mediefag - Vrå højskole - 07
Mediefag - Vrå højskole - 08

Underviser

Søren Schnoor

Pressefotograf Søren Schnoor har over 25 års erfaring fra dagblads branchen. 

Han har været fotograf på Aalborg Stiftstidende / Nordjyske Medier i 17 år. Fra 2001 var han billedredaktør på Politiken samt redaktør og fotograf på netavisen politiken.dk. 

Søren arbejder nu som freelancefotograf og er stadig tilknyttet Politiken og Scanpix. Han har været ansat på Vrå Højskole siden 2010. 

Underviser

Lise Schnoor

Lise Schnoor blev uddannet som cand.phil i dansk på Aalborg Universitet i 1988. 

Hun har en efteruddannelse i journalistik fra DJH, Up date fra 2008 og har desuden taget Voksenunderviseruddannelsen på Københavns Universitet. Hun har flere års erfaring med undervisning og vejledning af unge og voksne fra bl.a daghøjskole, sprogskole, FVU, Gymnasiale forkurser, Folkeuniversitetet og ungdomsskole. 

Lise har i en lang årrække været program -og kursuskonsulent for Folkeuniversitetet i Aalborg. Hun har arbejdet på Vrå Højskole siden 2011.

Scroll til toppen