Kropskultur

Bliv bedre til at tolke og pleje din krop

I kropskultur, har vi fokus på kroppen. Både den ydre skal – men også den indre.

Du lærer:

  • at mærke efter, hvad din krop har brug for
  • at arbejde med arobe og anerobe træningsformer
  • kroppens anatomi og fysiologi
  • smidighedstræning
  • yoga
  • meditation og
  • visualisering

Faget kropskultur dækker her aktiviteter, som involverer kroppen, men som ikke er sport i traditionel forstand. Og konkurrence indgår typisk ikke i undervisningen. Vi vil i stedet kigge på, hvad der er godt for dig og din krop – og hvad der kan skade den og gøre mindre gavn.

Vi vil tale om kost og motion – både hvad der sker, når du fokuserer for meget på det du spiser og drikker, og hvad der sker, når du helt glemmer, hvad du kommer i munden.

Vi vil forsøge at finde frem til og kigge på den hele krop og den individuelle persons velvære. Vi vil også tale om kropsidialer, om selfiekultur og hvad de sociale medier gør ved vores opfattelser af os selv og vores kroppe. 

Undervisningen vil foregå både inde og ude – og vi vil ofte starte med en gåtur, hvor vi “kommer ned i kroppen”, og mærker efter, hvad bevægelse gør for vores velvære.

Du behøver ikke at have en særlig kropsforståelse, kropsbygning eller være kropsbevidst for at vælge faget. Det er en god ide at medbringe til og tøj du kan bevæge dig i.

Om dig:

  • Du er nysgerrig og interesseret i, hvordan din krop virker
  • Du er åben overfor at kigge på sammenhænge mellem fysisk og psykisk velvære
  • Du har lyst til at bevæge dig både mentalt og fysisk

Underviser

Nils Nordholm

Nils Nordholm har siden 2014 været  ansat som højskolelærer, vejleder og projektleder for EU-projektet “Højskolen som genvej”

Nils underviser i yoga og er mentor og støttelærer

Han kommer fra en stilling som Projektkoordinator på AMU Nordjylland på uddannelsesforberedende projekt for unge mellem 18 og 29 år; ”Klar, Parat & Start”. Før det har han blandt andet været vejleder på Jobcentret Brønderslev, visitationsmedarbejder i Brovst Kommune og har arbejdet som selvstændig udviklingskonsulent i en årrække. Han har en bred uddannelses bag sig, med vejledning som speciale.

Underviser

Lene Schøning Bruun

Lene Schnønning har været ansat på Vrå Højskole siden 2008. Hun er Lene uddannet Tekstil Konstruktør og har en PD i materiel kultur. 

Lene har undervist på Alexandraskole i Frederikshavn, der er kendt for sine dygtige skræddere. 

Hun har bla. syet tøj til Ghita Nørby, Diana Benneweis, Prinsesse Alexandra og flere kendte politikere.

Hun underviser i Fashion, Tøj, tryk & tråd og kropskultur

Scroll til toppen