Illustration og trykteknikker

Kom i dybden med illustration og trykteknik

I Illustration og trykteknikker kan du udfolde dig i forskellige visuelle teknikker. Overordnet handler faget om visuel historiefortælling. Vi arbejder med forskellige teknikker indenfor illustration og trykteknikker.

I illustration får du kendskab og træning i at formidle en historie eller budskab visuelt. Det kan være et podcast eller et digt vi illustrerer til. Det kan også være, at vi går en tur og samler inspiration og arbejder ud fra det. Måske går du selv rundt med en god historie – fiktiv eller virkelig som du vil prøve at illustrere.

Vi arbejder med forskellige materialer alt efter hvilket udtryk, der passer til historien.

Du vil i illustration arbejde med materialer som:

• Akvarel
  • Pastel
  • Tusch
  • Gouache
  • Farveblyanter
  • Papir

I trykteknikker arbejder vi primært med højtryk (linoleum og træsnit), dog vil der være mulighed for at prøve radering uden ætsning.

Vi arbejder både med en-farvetryk og flerfarvetryk, figurativt og non-figurativt.

En opgave kan være at lave sit eget exlibris = ’logo’, en anden en plakat eller en illustration.

Vi arbejder i trykteknikker med materialer som:

• Safe-wash højtryksfarver
  • Safe-wash dybtryksfarver
  • Linoleum
  • Træfinerplader
  • Zink

Du får:

• Kendskab til forskellige illustrations og trykteknikker
  • Individuel vejledning
  • Holdvejledning
  • Fantasifulde opgaver
  • Læring om materialer
  • Læring om visuel historiefortælling
  • Kendskab til forskellige stilarter

Om dig:

• Du har lyst til at prøve kræfter med illustration og tryk.
  • Du behøver ikke at have erfaring i illustration og tryk, men er velkommen til at medbringe egne materialer og ideer.
  • Du kan bruge faget til at dygtiggøre dig inden for illustration og tryk. Det kan være at du har en drøm om at søge ind på en kreativ uddannelse, eller bare elsker at tegne. Det kan være du aldrig har tegnet før men synes det er spændende og har lyst til at lære.
Faget er for alle der har lyst til at bruge tid og kræfter på at blive en bedre visuel historiefortæller.

Anna Corydon

Er uddannet fra Designskolen Kolding i juni 2018 med en bachelor i kommunikationsdesign

Anna har under sin uddannelse været 6 måneder på Hamburg University of Applied Sciences, og har arbejdet med blandt andet børnebogsillustration, træsnit, papirklip og maleri. Derudover har hun taget kurser i illustration og croquis og været med på flere udstillinger. Senest på påskeudstillingen ”hvor småt kan det være” på Det Gamle Gasværk i Brabrand, og på ”okkult – Ny Virkelighed” i Kunsthal U-lys i Odense.

Anna er selv tidligere elev på Vrå Højskole og elsker at udtrykke sig kreativt og arbejder med serier af små fortællinger og verdener. Derudover konstruerer hun med stor glæde, hvad enten det er i miniature eller at bygge et bord af brugte materialer.

Se mere på Annas hjemmeside: www.annacorydon.com