Dansk som 2. sprog

Klar til din fremtid og dit liv i Danmark

Dansk som andet sprog (DSA) er for dig, der er kommet til Danmark fra et andet landet, og skal lære sproget. Når du går (og bor) på Vrå Højskole, får du fordelen af at kan træne det og være sammen med danskere 24 timer i døgnet.

I undervisningen får du:

• Sætningsopbygning
  • Ordforråd
  • Udtale
  • Fluency
  • Intonation
  • Grammatik

Vi arbejder med både tale-, skrive-, lytte- og læseøvelser. Og vi arbejder og underviser ud fra hver enkelt elevs niveau.

Efter et højskoleophold hos os og efter undervisning på DSA vil du være i stand til at:

• Kommunikere med danskerne
  • Forstå danskerne
  • Handle ud fra din viden

Du får mulighed for at tale dansk fra grundlæggende niveau og til at afprøve dig selv udenfor undervisningen.

I samarbejde med læreren og EUC Nord kan der efter aftale forberedes til modultest og prøver i dansk.

Vi har:

• Et internationalt miljø med mindst 50% danske studerende
  • Et ungt miljø
  • Dygtige og engagerede lærere
  • Tid og plads til socialt samvær med alle de andre studerende
  • Tid og rum til fordybelse
  • En højskole, der lever mellem tradition og fornyelse

Du har:

Nysgerrighed og vilje til at acceptere andre kulturer og åbenhed over for at arbejde og bo i et dansk miljø.

De siger om vores elever, at de klarer sig fint skriftligt, men til mundtlig kommunikation ligger de langt over gennemsnittet.

Idéen om en dansk højskole er baseret på præsten N.F.S. Grundtvigs og læreren Christen Kolds tanker om læring – og læring for livet. Idéen om livslang læring opstod i Danmark i midten af 1800-tallet. Vrå Højskole blev grundlagt i 1872 og har vekslet mellem fornyelse og tradition lige siden.

Kirstine Christensen

Har studeret dansk og dramaturgi på henholdsvis Aalborg og Aarhus Universitet og underviser i Dansk som andetsprog og Fortælling.

Kirstine har arbejdet på Vrå Højskole siden 2014 og underviser også i faget Sagt!.

Hun er tidligere projektleder på Fortællefestivalen Story-IN og engageret i retorik-festivalen RØST.