Få pulsen op og giv den gas med boldspil

Trænger du til at brænde noget energi af, komme op af stolen og give den gas?

Så vælg  faget “boldspil”, hvor vi lægger bøgerne til side og i stedet bruger kroppen. Vejret afgør, om vi spiller inde i vores gymnastiksal, eller om vi rykker udenfor i haven eller på fodboldbanen. Vi skifter mellem forskellige typer for boldspil, og du kan være med til at vælge hvilke.

Du behøver ikke at have særligt boldøje – eller at have gået til sport for at være med på boldspil.Du skal blot have lyst til at røre dig,  have mod på at spille sammen på hold og ikke være bange for at  få sved på panden.

I boldspil vil vi beskæftige os med de forskellige typer “kaos-spil”. I kaos-spil bevæger spillerne sig over hele banen, og bolden kan til enhver tid spilles af alle spillere. Bolden bevæger sig i kaotiske mønstre. Mønstre, der ikke er forudbestemt.

Ekempler på kaosspil:

  • Fodbold
  • Volleyball
  • Håndbold
  • Floorball

Vi vil prøve de forskellige boldspil af. Vi vil sammenligne dem med hinanden – snakke fairplay, teknik og taktik – og vi vil også arbejde med team og roller på holdet.

Der vil være kontakt spil og ikke kontaktspil. Du behøver ikke at være i specielt god kondi for at være med – men du skal bare have lyst til at give den gas med bolden, og være klar på, at du kan trænge til et bad, når vi er færdige.

Det er en god ide at tage tøj på, som du kan bevæge dig i, hoppe i et par gode sko og medbringe en flaske vand.

Vrå Højskole stiller udstyr som bolde, kegler, overtrækstrøjer, net mm til rådighed. 

Underviser

Jeanne Ørvad

Jeanne Ørvad er uddannet cand. mag i musik og idræt fra København og Aalborg Universitet i 2003.

Hun har undervist på Thisted og Nørresundby Gymnasium, før hun i 2015 startede på Vrå Højskole.

Hun underviser i musik, boldspil og kickboksning.

Hun er en habil håndboldspiller, spiller golf i 2. division og har klaveret som sit yndlingsinstrument. Jeanne spiller derfor ofte til morgensamlinger.

Underviser

Anders Deiberg Lind

Anders har en bachelor i populærmusik & lydproduktion fra Aalborg Universitet.

Han har arbejdet på Vrå Højskole siden november 2015. Han underviser i elektronisk musik og i boldspil, og er støttelærer i musik.

Desuden er han et madøre, musiker, sangskriver, producer og mix engineer –  og en habil  palle-møbel-designer. 

Scroll til toppen