Dansk elektronisk musiker besøger sin fortid

En musikalsk turne i sommerlandet bringer den elektroniske musiker Spejderrobot tilbage til barndommens land

På sporet af Spejderrobot

“På sporet af Spejderrobot” følger i fodsporene på den danske elektroniske kunstner Spejderrobot. Gennem tre koncerter på specifikke geografiske lokationer, fortælles historien om hvordan Mikael Elkjær blev til Spejderrobot: Fra de første spæde musikalske skridt i barndommens Hovedgård ved Horsens, over ungdommelig nysgerrighed på Vrå Højskole, til de voksne år i København, specifikt i Kødbyen hvor de to første Spejderrobot-plader blev skabt.

Koncert ved barndomshjemmet – Hovedgård

Stationsvej 1 i Hovedgård er ikke et spillested, ikke en koncertsal og det er heller ikke en fin park med en scene. Det er nærmere et hjørne i en landsby, en parkeringsplads – men det er hjørnet over for Spejderrobots barndomshjem, hvor Mikael Elkjær drog mod musikskolen tre gange om ugen hele sin barndom. Det er over for købmanden hvor han i hemmelighed købte sine første smøger; det er ved siden af busstationen hvor han sidenhen forlod landsbyen med en synthesizer under armen.

De unge år – Vrå Højskole

Foran synthesizeren på Vrå Højskole slog Mikael nye akkorder og melodier an. Om aftenen mærkede han musikalitet og personlighed flyde sammen over elefantøllerne i fælleskøkkenet. Store og storslåede planer blev udklækket. Langt de fleste var glemt næste dag. Højskolelivet betegnes af nogen som en “boble” – det var ikke desto mindre den boble der medvirkede til at den unge Mikael Elkjær med tiden blev den originale elektroniske komponist Spejderrobot.

Anmelderrost ankomst – København / Kødbyen / Cap 30

Den voksne Mikael Elkjær laver stadig musik alt i mens han hutler sig igennem et universitetsstudie. Men med albumdebutten “Falder baglæns ind i i går” (2008), rejser han sig som en fugl Føniks fra dagpengesystemet og ser sig aldrig tilbage.

Om koncerterne

Koncerterne bliver en tidsrejse baseret på numre fra pladerne “Falder baglæns ind i igår” (2008) og “Manden med de usynlige hænder” (2010) samt helt nye numre fra en nær fremtid.

Turneen er økonomisk støttet af Slots- og Kulturstyrelsens pulje “Kulturelle aktiviteter i sommerlandet”.

Turnéen arrangeres af Foreningen Cap30. Cap30 eksperimenterer med musik, kunst, performances, talks og meget mere, og driver kulturstedet af samme navn i Kødbyen i København.

Vrå Højskole
Adresse: Højskolevej 1, 9760 Vrå
Tidspunkt: Mandag den 7. September (15.30)

Hovedgård