Bæredygtighedsfestival

Den sidste lørdag i august hejser Vrå Højskole flaget for bæredygtigheden. Sammen med nationale og lokale aktører holder højskolen festival, hvor der både vil være debatter, foredrag, madsmagning, boder og oplevelser for alle interesserede i højskolehaven:

– Vi håber, at så mange som muligt vil sætte et kryds ved dagen og lægge vejen forbi. Der bliver spændende oplæg og debatter om blandt andet affaldssortering, madspild og landbrug – og så vil vores egne kokke komme med deres bud på bæredygtig mad og menuer, som du selv kan lave i dit eget køkken, siger forstander Pia Schnoor.

Højskolen har længe arbejdet for en mere bæredygtig hverdag med grøn energi via solceller, lav-energi-huse og ikke mindst et bæredygtigt højskolekøkken. Her har skolens egen bæredygtighedskonsulent været med til at sætte fokus på madspild og har fået lokale leverandører ind, der både sætter økologien og bæredygtighed i centrum:

– Vi har længe haft det økologiske bronzemærke, men det er ikke nok for os. Et af vores seneste tiltag er samarbejdet med det lille mikrolandbrug Markliv, der dyrker jorden på en skånsom og bæredygtig måde. Ildsjælene bag Markliv får gæsterne ved bæredygtighedsfestivalen mulighed for at møde, ligesom de vil stifte bekendtskab med unge verdensmåls-forkæmpere, affaldsentusiaster og frivillige fra vores lokale genbrugs- og madspildsprojekter, siger Pia Schnoor.

Bæredygtighedsfestivalen starter klokken 10:00 og slutter klokken 16:00. Festivalen er støttet af Folkehøjskolernes Forening og Regeringens ”sommerpakke”.

Der er gratis entré til dagen. Boder og madtelt tager imod mobilepay.

Et egenligt program kommer i løbet af august, du kan følge med her: https://www.facebook.com/events/325481008454814/

Vrå Højskole set fra haven

Del denne side på de sociale medier:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Scroll til toppen