fbpx

3-dages Tufting Kursus

Information om tufting-kurset

kr 2.495 Inkl. kost og logi i dobbeltværelse.
Bad og toilet på værelset
  • 15-17. mar. 2024 (Ledige pladser)
  • 23-25. aug. 2024 (Ledige pladser)
  • Ungdoms- og Studiepris: 1.495,-
Ledige PLADSER

Kom i gang med tufting (smyrna)

Drømmer du om at udforske tufting? Så har vi et fantastisk tuftingkursus på højskolen, der venter på dig! Vores 3-dages kursus giver dig chancen for at lære de grundlæggende teknikker, møde andre tufting-entusiaster og lade dig inspirere til dit næste projekt.

Mens du dykker ned i tuftingens verden, vil køkkenet sørge for velsmagende måltider, og der er mulighed for at købe forfriskninger som vand, vin og øl til overkommelige priser.

Ingen tidligere erfaring er påkrævet, så uanset om du er nybegynder eller allerede har nogle erfaringer med tufting, er du velkommen til at deltage. Kom og del din kreativitet med os, og lad os sammen udforske tufting!

3-dages Tufting Kursus 2

Vær opmærksom på at vores kurser indeholder mere end "kun" fag-undervisning. Der er også planlagt tid til foredrag, hygge i dagligstuen, frokost, indlogering etc. Du vil få et skema for kurset tilsendt inden kursusstart.

Tufting eller smyrna, som teknikken også kaldes, er en ældre teknik, som i mange år har været gemt og glemt af de fleste. Vi finder teknikken frem igen og bruger den til at lave cool tæpper, puder og billeder.
 
Når man syer smyrna eller tufter, bruger man en ramme og et værktøj – her på højskolen bruger vi den originale Danella-nål. Med Danella-nålen laver du tætte løkker gennem stoffet og arbejder egentlig på bagsiden af stoffet. Løkkerne fæstnes til sidst med flydende latex, som smøres på bagsiden.
 
Teknikken er let at lære, og resultatet er både sjovt og fint – og så slidstærkt, at tufting kan bruges til gulvtæpper, hynder og puder. Du kan også bruge tufting til at lave dekorationer og applikationer, som du kan sy på tøj og tasker, hænge på væggen eller dekorere alt fra vaser til spejle. Du kan nå at færdiggøre flere små projekter eller ét mindre gulvtæppe. 
 
Du låner Danella-nål og ramme på højskolen. Udgifter til garn, lærred og latex må påregnes.
3-dages Tufting Kursus 3

Om dig:

  • Du har lyst til at lære mere om tufting og er åben for feedback og konstruktiv kritik
  • Du er indstillet på nogle hyggelige dage i selskab med andre tufting interesserede. 
  • Du er klar på masser af god mad, højskolesang og samvær på tværs af højskolekurserne.

Har du særlige kosthensyn, skal du gøre opmærksom på det ved tilmelding. Ønsker du indkvartering i eneværelse koster det 1450,- i tillæg.

Særlige forhold for ungdomspris:
Deltager du som ung mellem 18 og 25 år eller med studiekort(25-30 år), skal du huske at markere boksen i tilmeldingen. Vær opmærksom på, at du IKKE kan få eneværelse, når du vælger ungdomspris.

Underviser

Janne Kjærgård Nielsen

Janne er uddannet bibliotekar. Hun har været ansat som højskolelærer på Vrå Højskole siden 2003.

Janne bor sammen med sin familie tæt ved højskolen. Hun er mor til tre og er en ekspert i Vrå og omegn. Så hun er god at spørge, hvis du er i tvivl om noget i højskolens nærområde.

Hun er bidragsyder til bogen “Højskolepædagogik”. Hun har taget den højskolepædagogiske specialuddannelse HPU.

Ved siden af sit arbejde med højskolen er Janne koordinator for FOFundervisningen på skolen – og så er hun stærk med et par strikkepinde og en fast del af holdet bag “strikfestivalen” på højskolen.

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange kurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Tilmelding til kurset:

Scroll to Top
Scroll til toppen