3-dages-strikfest

3 forrygende dage i godt selskab med masser af strik og gode ideer

Tirsdag den 12.6:

Mette Thrysøe alias Faster Mette, der holder workshop med emnet: Finish på dit strik

Det færdige strikketøj bliver en tand skønnere, når alle detaljer er i orden, men det kan godt være noget af en jungle at finde rundt i de forskellige slags opslagninger, aflukninger og kanter. Og at sy en trøje pænt sammen kan drille selv erfarne strikkere. På denne kursusdag får du tips og tricks til flottere strik og bedre finish. https://www.facebook.com/fastermette


Onsdag den 13.6:

Vithard | prince of knitting – www.vithard.dk

Farveeksperimenter

Synes du også, det er svært at finde ud af, hvilke to farver, du skal vælge at sætte sammen til dit næste strikkeprojekt? Eller har du endnu engang fået strikket en trøje, hvor mønstret bare ikke blev HELT perfekt på grund af noget med farverne? Vi snakker om farveteori, farvetyper og hvilke farver, der er hotte for tiden. Vi skal prøve at se på forskellige farvekombinationer og muligheder for inspiration til at afprøve noget nyt. Får vi tid, kommer vi til at afprøve farvekombinationer i strikkeprøver, eventuelt kombineret med forskellige masketyper.

Deltagerne skal medbringe digitalkamera (mobiltelefon), postkort eller fotografier af deres yndlingsmalerier, farver og papir, garn i 6-12 forskellige farver samt pinde, der passer dertil.

Kom i bund i dit garnlager og strik det, du ønsker dig!

Er du lige faldet over et fantastisk strikkemønster, men har ikke det rigtige garn i dit lager? Eller er du kommet hjem med garn, du bare måtte købe, men mangler en opskrift til det? På dette kursus lærer du, ved hjælp af let matematik, at erstatte garnet i opskriften med garn fra dit lager.

Underviseren medbringer eksempler, men deltagerne bør også medbringe en opskrift, de gerne vil strikke, og garnet, de gerne vil bruge dertil (et andet end det, der står i opskriften). Og så lærer de at bruge de simple regler. Deltagerne skal også medbringe strikkepinde, der passer til garnet og pinde et par størrelser op og ned. https://www.facebook.com/vithard

Torsdag den 14.6:

Vithard | prince of knitting – www.vithard.dk

 

Introduktion til dobbeltstrik

 

Hvordan pokker gør man det der dobbeltstrik? På dette kursus starter vi helt fra starten, får fordelt maskerne, så vi kan komme i gang med dobbeltstrikningen, hvordan garnet skal holdes, så der ikke er unødige tråde på ydersiden. Efter at have fået styr på selve teknikken, så kaster vi os over formgivning af arbejdet, vha. indtagninger og udtagninger.

 

Deltagerne skal medbringe to nøgler garn i hver sin farve samt pinde dertil. Pindene må gerne være et halvt nummer større, end du normalt ville bruge.

 

Tag patent på dit strik

 

Hvilke tricks er gode at have i baglommen, når man skal strikke patent? Hvordan får man en pæn opslagning og aflukning? Og hvad er egentlig forskellen på halvpatent, helpatent og tofarvet patent?

 

Alt dette og meget mere kigger vi på i denne workshop, bl.a. hvordan man tager ind og ud. Får vi tid, kommer vi også omkring, hvordan man laver fine mønstre med ind- og udtagninger.

 

Deltagerne skal medbringe garn i to farver samt pinde, der passer til (også dem, der er tykkere og tyndere end det, der står på banderolen). Derudover får vi også brug for sikkerhedsnåle og en stoppenål. https://www.facebook.com/vithard

 

Garn og pinde skal medbringes

 

Der er max. 30 pladser pr. dag

garn
Strik-fest

Dagsprogram:

 

08.45 – 09.00 Ankomst

 

09.00 – 12.00 Workshop med indlagt kaffepause og lidt sundt

 

12.00 – 13.00 Dejlig frokost

 

13.00 – 14.00 Mulighed for besøg i Kunstbygningen i Vrå

 

14.00 – 17.00 Workshop med indlagt kaffepause og kage

 

17.00 Tak for i dag

 

19.00 – ? Man kan deltage i højskolens aftenprogrammer eller hygge sig i højskolens dagligstue og store have

 

Aftenprogram:

 

Tirsdag 19.00 Spisning og derefter bustur til Vesterhavet og Solnedgangspladsen i Nr. Lyngby

 

Onsdag 19.00 Spisning og derefter foredrag v/Ole Schiellerup: ”Skagensmalerne”

 

Pris:

 

Pris: kr. 1000,-

 

Der er mulighed for at tilkøbe overnatning og aftensmad

 

Overnatning: kr. 500,- for 1 nat / kr. 900,- for 2 nætter

 

Indkvartering på dobbeltværelse

 

Enkeltværelse: + kr. 400,-

 

Overnatning er inkl. lækker morgenbuffet, der serveres mellem 8.00 og 9.00

 

Aftensmad: kr. 100,- pr. måltid

 

Der er vand til alle måltider

 

Øl, vand og vin kan købes til rimelige priser

 

Kaffe og the er frit tilgængeligt døgnet rundt

Udfyld tilmeldings-formularen og kom afsted!

Har du lyst til at deltage på et af Vrå Højskoles mange sommerkurser, gælder det om at tilmelde sig – og gerne inden alt for længe. En del af vores kurser er nemlig hurtigt udsolgt, så det gælder om at komme først til mølle.

Mange af vores kurser har med vilje kun plads til 15 deltagere – nogle enkelte mere. De små hold sikrer, at du får ekstra meget ud af undervisningen – og samtidig lærer de øvrige kursister på holdet bedre at kende.

Skulle det kursus, som du gerne vil på, være udsolgt, så skriver vi dig gerne op på venteliste. Du kan nemlig være heldig, at en anden må melde afbud – og så kontakter vi selvfølgelig dig. Vi glæder os til at møde dig – og lære dig bedre at kende. Brug tilmeldings-formularen herunder.

Uforpligtende tilmelding til kurset: